KAPETANU TEMIŠVARA NUĐEN NOVAC / Utakmica Temišvar - Dinamo pod povećalom

Image

Kapetan Temišvara Dan Alexa izjavio kako mu je uoči utakmice s Dinamom nuđen novac.

9.10.2009.
10:34
VOYO logo

Nakon utakmice drugog kola Europske lige, u kojoj je zagrebački Dinamo uvjerljivo slavio na gostovanju kod Temišvara rezultatom 3:0, počeli su se vući repovi. Kapetan rumunjske momčadi Dan Alexa požalio se da mu je prije utakmice nuđen novac u zamjenu za lošu igru protiv Zagrepčana.

Iako Alexa nije želio iznositi detalje o ovoj optužbi, rumunjski mediji navode kako mu je bilo nuđeno pola milijuna eura, te da je posrednik u tom poslu bio bivši  rumunjski sudac Sorin Altmayer, koji je navodno povezan s kladioničarskom mafijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećao sam se uvrijeđeno kada mi je ponuđen novac i o svemu sam obavijestio predsjednika našeg kluba", kazao je Alexa.

Predsjednik kluba, inače naftni magnat, Marian Iancu najavio je kako će cijelu stvar istjerati na čistac te da će od UEFA-e zatražiti istragu cijelog ovog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upoznati smo s cijelim slučajem, ali ne želim govoriti o tome. Poduzeli smo sve mjere kako naš klub ne bio ni na koji način uključen u ovaj skandal. Postoji nekoliko stvari koje me šokiraju, ali drago mi je da su ljudi iz našeg kluba pokazali da imaju  dostojanstvo", poručio je Iancu.

Dinamo je na gostovanju u Temišvaru uvjerljivo pobijedio rezultatom 3:0. Neki mediji najavljuju kako će se UEFA istražiti ovu utakmicu te u suradnji s policijom ispitati je li bilo neobičnih kladioničarskih uplata na ovu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nitko za podmićivanje nije prozvao Dinamo, zagrebački klub oglasio se priopćenjem u kojem "s gnušanjem odbijamo insinuacije o nečasnim radnjama koje su se pojavile u pojedinim rumunjskim i srpskim medijima, a potekle su navodno od strane NK Temišvar nakon blistave i sportski čiste pobjede NK Dinamo u 2.kolu skupine A Europske Lige. Šokirani smo takvim prljavim podmetanjima i žalosno je da se time uopće netko bavi. Kasnije insinuacije smatramo primitivnima. Dinamo s tim nema nikakve veze i odriče bilo kome pravo da blati našu pobjedu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo