Usred Londona: Nacistički pozdrav na Olimpijadi?

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara nije prošla bez incidenata.

28.7.2012.
11:10
VOYO logo

Biciklistički aktivisti, okupljeni u projekt "Kritična masa", koji jednom mjesečno na biciklima paradiraju londonskim ulicama u znak protesta protiv zagušujućeg prometa, u petak su navečer onemogućeni u svom djelovanju.

Baš tijekom svečanosti otvaranja Olimpijskih igara više desetaka biciklista pokušalo se probiti kroz Olimpijski park. Kada ih je policija u tome spriječila, biciklisti se nisu udaljili već su nastavili prosvjedovati. Na koncu, djelatni službenici Scotland Yarda potrpali su ih u nekoliko transportnih vozila i prebacili do obližnjeg zatvora. Stotinjak izgrednika uhićeno je zbog nepoštivanja prosvjedne regulative i uznemiravanja javnog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prilikom mimohoda njemačkih olimpijaca na samom otvaranju Igara dogodila se i sporna situacija, navodno pozdravljanje nacističkim pozdravom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od gledatelja je njemačke sportaše pozdravio na način vrlo sličan zloglasnom pozdravu, ali lijevom, a ne desnom rukom. Upitno je stoga radi li se zaista o nacističkom pozdravu, ali snimka s takvom kvalifikacijom vrlo je brzo osvanula na You Tubeu. O čemu se radi, procijenite sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo