NOSITEJ RIMSKOG ZLATA / Umro bivši nogometaš Hajduka

Image
Foto: RTL

U Novom Sadu je u srijedu, 10. travnja u 75. godini života umro bivši istaknuti nogometaš splitskog Hajduka i reprezentacije Jugoslavije Aleksandar Kozlina.

11.4.2013.
12:17
RTL
VOYO logo

Aleksandar Kozlina je rođen 20. prosinca 1938. u Donjem Skradu, a nogometnu karijeru započeo je najprije u Vojvodini, a potom i u drugom novosadskom klubu Novi Sad, ali je od najranije mladosti navijao za Hajduk u koji dolazi 1958. godine.

Za "Bile" je, kao vrsni vezni igrač i nenadmašan dribler, igrao punih dvet godina i u 177 utakmica postigao 12 zgoditaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Hajduka, od 1967. do 1973. godine igrao je u belgijskom Liegu, potom do 1975. u klubu Victoria iz Kölna, a nastupao je i za Tilleur i Borussiju. U Njemačkoj je završio višu trenersku školu u kojoj mu je jedan od profesora bio i čuveni Sepp Herbeger.

Za A reprezentaciju Jugoslavije je odigrao je 9 utakmica. Debitirao je na prijateljskoj utakmici protiv Maroka u Casablanci 1. siječnja 1960. godine (5:0), a od reprezentativnog se dresa oprostio u Jakarti 7. prosinca 1961. godine, u prijateljskoj utakmici protiv Indonezije (5:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionik je Olimpijskih igara 1960. godine u Rimu i nositelj zlatne olimpijske medalje čime je u sportskom smislu stekao besmrtnost jer je zlatna olimpijska medalja u sportu rezervirana samo za odabrane.

Po okončanju igračke karijere, Kozlina je trenirao mnoge klubove, a u Veterniku kod Novog Sada je imao i svoju omladinsku školu nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokop Aleksandra Kozline bit će u petak, 12. travnja, na Gradskom groblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo