IPAK ĆE NASTUPITI U SLALOMU / Umalo tragedija švedske skijašice na Sljemenu

Mlada švedska skijašica je odrađivala trening i na zadnjem dijelu Crvenog spusta u pancericama klizila po stazi. U jednom trenutku je izgubila ravnotežu i pala točno za oštar rubnik skije te razrezala vrat. Hitno je prebačena u bolnicu u Zagreb.

3.1.2013.
15:11
VOYO logo

Mlada švedska skijašica NathalieEklund nastupit će u sutrašnjoj utrci ženskog slaloma na Sljemenu, nakon što joj je u KBC-u Zagreb sanirana ozljeda koju je zadobila nakon završetka treninga.

Umalo tragedija švedske skijašice na Sljemenu

Image

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nathalie Eklund će dugo pamtiti upoznavanje sa sljemenskom stazom. Odlično pripremljeni Crveni spust dočekao je svjetske skijašice koje su na jutrošnjem treningu isprobavale snijeg i proučavale sve zamke na stazi.

Nakon što je odradila jednu rundu, 20-godišnja švedska skijašica je na zadnjem dijelu staze klizila u pancericama jer taj dio staze nije bio pripremljen poput ostalog (dio ispod tribina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku je izgubila ravnotežu i pala točno na oštar rubnik skije koji joj je razrezao vrat. Prema izjavama osoba koje su bile u blizini nesretne Šveđanke, da je rez bio nekoliko centimetara niže, mogle su nastupiti tragične posljedice.

Image

Brzo intervencijom dežurnih liječnika na stazi krvarenje je zaustavljeno, a potom je skijašica kombijem GSS-a prebačena u bolnicu u Zagreb na šivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nesreće sa skijom, Nathalie je bila u stanju šoka, a situacije se tek malo popravila nakon liječničke intervencije u Zagrebu. I ostale skijašice koje su svjedočile nesreći mlade Šveđanke također su bile vidno potresene.

Nathalie Eklund, koja će u ponedjeljak proslaviti 21. rođendan, debitirala u Svjetskom kupu u studenom 2010. u Leviju, ali se nije kvalificirala u drugu slalomsku vožnju. Njezin najbolji rezultat u Svjetskom kupu je 11. mjesto u slalomu u ožujku 2012 u švedskom Areu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo