UGLEDNI AMERIČKI LIST ISHVALIO HRVATSKOG VEZNJAKA: / 'Rakitić je Barcelonin četvrti mušketir!'

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Ugledni američki poslovni dnevnik Wall Street Journal donosi priču o hrvatskom nogometašu Ivanu Rakitiću.

23.2.2016.
18:25
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

Hrvatski veznjak brine se da fantastični trojac može svoje čarolije izvoditi slobodno na terenu. Barcelona je potrošila 200 milijuna eura, da bi Messiju u napadu pridružila Neymara i Suareza. Investicija se isplatila, od početka prošle sezone, zajedno su zabili čak 213 golova. No, katalonskom klubu trebao je nesebičan igrač koji će savršeno funkcionirati na sredini terena.

Image
RAKITIC KAO NA PLAYSTATION KONZOLI /

'S desna su mi najbolji igrac i bek, moram samo odabrati'

Image
RAKITIC KAO NA PLAYSTATION KONZOLI /

'S desna su mi najbolji igrac i bek, moram samo odabrati'

MSN trojac zabio 58 od 65 golova u Primeri

"Moramo raditi za njih, učiniti sve da budu najbolji i napadati prostor koji nam ostave", izjavio je nedavno Rakitić o igri iza trojca MSN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je u ljeto 2014. godine došao iz Seville, standardni član Vatrenih idealno se uklopio u prvu momčad Barcelone, iako u sjeni, važan je za savršeno funkcioniranje europskog prvaka. Rakitićev učinak ponekad nije lako izraziti brojkama. No, jedna rubrika govori o njegovoj učinkovitosti. Niti jedan igrač Enriqueovih prvih 11 nije izgubio manje lopti od hrvatskog veznjaka.

Messi, Suarez i Neymar zabili su ove sezone 58 od 65 Barceloninih golova u ligi. Malo je tu prostora da netko drugi dođe do izražaja. No, Rakitić sjajno shvaća improvizaciju napadačkog trojca. Sjajno razumijevanje igre iznimno je važno za Barceloninu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'I kad zatvorim oči, znam što će se dogoditi'

"I kad zatvorim oči, znam što će se dogoditi, to je stvar treninga, ali i instinkta", dodaje Rakitić.

Ključna stvar u Barceloninom napadu dogodila se kad se Messi iz napadačkog trozupca pomaknuo na desnu stranu, ostavivši Suarezu mjesto u sredini. U pobjedi 3-1 protiv Atletico Madrida u siječnju prošle godine, sva tri napadača su zabila nakon što je Rakitić započeo akciju za pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova sjajna anticipacija dovela ga je do pogotka u finalu Lige prvaka protiv Juventusa. Rakitić je pogotkom okončao akciju sa 16 dodavanja i Barcelona je povela već u 4. minuti da bi na kraju slavila 3-1. Četvrta minuta, četvorka na dresu, četvrti "mušketir"...

Niz od 32 utakmica bez poraza

Katalonci su trenutačno u nizu od 32 utakmice bez poraza i djeluju kao savršeno uglazbljeni orkestar. Klub se uzdigao od slavne tiki-take koju je forsirao bivši trener Pep Guardiola. Barcelona sad juriša i pokušava iskoristiti svaku priliku, bez suvišnih dodavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barcelona je prije imala kontrolu, ali je ponekad zaboravljala na napad", kazao je Rakitić.

Bila je to nogometna verzija Harlem Globetrottersa. Enriqueova momčad je puno učinkovitija. S Rakitićem na terenu, sve je puno lakše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo