Iza sebe ostavio uspjehe / Ugasio se život mladog veslača iz Kaštela: 'Sve nas je ovo ubilo. Tuga je velika'

Image
Foto: Hrvatski veslački savez

Bebi, kako su ga zvali, je bio veslačka budućnost. Posljednju je utrku u životu odveslao u lipnju prošle godine

11.12.2019.
15:57
Hrvatski veslački savez
VOYO logo

Veslač iz Kaštela preminuo je na Svetog Nikolu u 23. godini života. Ugasio se mladi život Tonija Čavke od posljedica srčanih problema. Kaštel Stari tuguje.

U životu je ostvario puno uspjeha, iza sebe ima oko 150 veslačkih medalja, pet titula prvaka Hrvatske, tri bronce s europskih prvenstava za juniore i svjetsku broncu. Dobitnik je nagrade Dražen Petrović, njegova posada četverca (Pedić, Banović, Samardžić, Čavka) proglašena je prije pet godina najperspektivnijom u Hrvatskoj, piše Slobodna dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bebi, kako su ga zvali, je bio veslačka budućnost. Posljednju je utrku u životu odveslao u lipnju prošle godine kada je zbog posljedica prometne nesreće morao prekinuti karijeru. Preživio je to, ne i ovo.

"Svi smo ga voljeli. Bio je miran momak, ali lider. U svakoj posadi, u svemu čime se u životu bavio bio je rođeni vođa", rekao je dopredsjednik kaštelanskog veslačkog kluba Petar Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio mi je kolega u veslanju, nekoliko godina mlađi od mene, ali i moj veliki prijatelj. Sve nas je ovo ubilo, bio je ogroman sprovod, tuga velika", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike