UEFA / izbacuje "orliće" iz takmičenja na godinu dana?

Disciplinski inspektor evropske kuće fudbala se zalaže za oštrije kazne FSS

23.1.2013.
17:14
VOYO logo

Disciplinski inspektor UEFA Žan-Samjuel Leuba tražio je od Komisije za žalbe Evropske kuće fudbala drastične kazne za FSS i mladu reprezentaciju zbog incidenata na utakmici sa Engleskom u Kruševcu prošle godine.

Iz UEFE je stiglo zvanično obaveštenje da je disciplinski inspektor uložio žalbu na kazne donete 13. decembra prošle godine. Srbija je tada kažnjena samo jednom utakmicom bez publike i sa 80.000 evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA će tražiti da nova kazna bude mnogo rigoroznije od prethodne, po njoj bi "orlići" mogli da budu isključeni isključena iz sledećeg ciklusa takmičenja, a FSS bi platio 200.000 evra.

Takođe, traži da se kondicioni trener Andreja Milutinović suspenduje iz svih aktivnosti u vezi sa fudbalom na fiksni period od pet godina, uz zahtev FIFA da se ta suspenzija proširi na ceo svet. Fudbaler Nikola Ninković, koji nije bio kažnjen, sada bi mogao da dobije suspenziju na naredne tri utakmice reprezentativne selekcije pod okriljem UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska kuća fudbala ima pravo žalbe do kraja meseca, a generalni sekretar FSS-a Zoran Laković je rekao da će se insistirati na objektivnosti Komisije za žalbe UEFA. - Pred nama je rok u kojem ćemo se izjasniti o novom predlogu kazni od strane disciplinskog inspektora Leube. Razočarani smo, jer smo očekivali da će inspektor Leuba korigovati sopstveni prvi stav po izricanju odluka od strane Kontrolne i disciplinske komisije UEFA. Svakako ćemo ponoviti izrečeno u prethodnom postupku i pred članovima Komisije za žalbe UEFA, u čiju objektivnost ne sumnjamo. Ali, insistiraćemo da predstavnici FS Srbije prisustvuju sednici Komisije za žalbe i tražićemo suočavanje sa disciplinskim inspektorom Leubom i zvaničnim licima sa utakmice iz Kruševca - poručio je Laković, prenosi Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo