ORYX Centar za sigurnu vožnju / U suradnji s MUP-om educirali prvašiće o sigurnosti u prometu

Image
Foto: promo

Na nekoliko sati ORYX Centar za sigurnu vožnju ugostio je 60 učenika prvih razreda OŠ Mladost iz Zagreba te u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslovao održao edukativno-informativnu radionicu pod nazivom "Pazi! Novi pješak na stazi!".

17.9.2013.
7:00
promo
VOYO logo

Cilj radionice bio je upoznati prvašiće sa prometnom kulturom, opasnostima koje im prijete, ulogom prometne policije te potkrijepiti teoriju praktičnim primjerima.

Predavanja su učenicima bila vrlo zanimljiva, pogotovo dio o sigurnom prelasku ceste te sigurnoj vožnji biciklom. Po završetku, svi učenici opremljeni su katadiopterima i svjetlećim trakama za ruke kako bi bili što sigurniji u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učiteljice razredne nastave osnovne škole Mladost bile su složne u jednom: "Ova radionica biti će svakako od koristi našim učenicima. Oni su još mali i predavanja sa praktičnim primjerima će im biti odličan temelj za razvoj osjećaja o njihovoj ulozi u prometu, a samim time i pomoći im da budu što sigurniji."

Image
Foto: promo

"Samo edukacijom možemo ostvariti naše ciljeve zacrtane od strane UN-a, a to je smanjenje broja poginulih u prometu za 50%. No nije dovoljno educirati samo vozače već i one najugroženije, a to su svakako pješaci, prvenstveno oni koji se početkom školske godine po prvi puta ozbiljnije nalaze u toj ulozi. Iskrene reakcije i oduševljenje djece onim što im je prezentirano nam je samo potvrdilo da ovakve aktivnosti trebamo nastaviti raditi još intenzivnije", izjavio je po završetku radionice Ivan Zubak, predsjednik Uprave ORYX Grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo