poveli već u 17. minuti / U londonskom derbiju Bilić nadmudrio Mourinha: West Ham slavio protiv Chelseaja

Image
Foto: AP

West Ham je poveo u 17. minuti pogotkom Maura Záratea. U 44. minuti isključen je Nemanja Matić, pa je Chelsea cijelo drugo poluvrijeme imao igrača manje

24.10.2015.
18:59
AP
VOYO logo

U londonskom derbiju Slaven Bilić je nadmudrio Josea Mourinha, i West Ham je u subotu na svom stadionu u 10. kolu Premier lige slavio sa 2-1 protiv Chelseaja.

West Ham je poveo u 17. minuti pogotkom Maura Záratea. U 44. minuti isključen je Nemanja Matić, pa je Chelsea cijelo drugo poluvrijeme imao igrača manje. A i trener Mourinho je kažnjen zbog prigovaranja sucima, pa je i on drugih 45 minuta utakmicu gledao sa tribina. Ipak, stoper Gary Cahill u 56. minuti donosi izjednačenje Chelseaju. Nakon toga "čekičari" su pojačali ritam i Andy Carroll je u 79. minuti donio pobjedu domaćinu. Carroll je u igru ušao deset minuta ranije. Nikica Jelavić ostao je na klupi za pričuve West Hama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

(Foto: AP)

U deset kola West Ham je upisao pobjede protiv četiri velikana - Arsenala, Liverpoola, Manchester Cityja i sada Chelseaja.  West Ham je trenutno drugi, sa bodom manje od vodećeg Manchester Cityja koji u nedjelju gostuje kod Manchester Uniteda.
 S druge strane Chelsea je na 15. mjestu i ovo mu je peti poraz u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Leicester je nastavio sa dobrim igrama, pobijedio je Crystal Palace sa 1-0, a strijelac je bio Jamie Vardy (59), koji je sa 10 golova najbolji strijelac lige.

I dok Vardy igra u životnoj formi, Andrej Kramarić osuđen je na grijanje klupe Leicestera, pa je tako bilo i ove subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo