TUŽNA PRIČA BRAZILSKOG VEZNJAKA: / Strijelac povijesnog gola na Euru preživljava kao vozač Ubera

Image
Foto: AFP

Brazilski nogometaš Roger Guerreiro postao je junak Poljske kada je na Europskom prvenstvu 2008.

5.10.2017.
15:28
AFP
VOYO logo

Samo nekoliko mjeseci ranije, u travnju 2008., predsjednik Poljske Lech Kaczynski uručio mu je putovnicu, koju je dobio po ubrzanom postupku s obzirom na to da je tek dvije godine tamo živio.

U varšavsku Legiju stigao je Guerreiro 2007. iz brazilskog Juventudea i ubrzo je postao miljenik fanova. Dobri nastupi nisu ostali neprimijećeni zbog čega je reagirao Poljski savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debitirao je protiv Albanije mjesec dana nakon što je dobio putovnicu, da bi se u lipnju upisao u povijesne knjige. Tijekom utakmice s Austrijom, domaćinom Eura 2008., dao je vodeći pogodak na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaigrao je on i protiv Hrvatske malo potom na istom natjecanju u grupnoj fazi. Vatreni su slavili 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac je godinu dana kasnije poslije Eura prešao u grčki AEK. Tamo je ostao četiri godine, a onda se odlučio vratiti u Brazil gdje je nastupao za niželigaše. Ta odluka pokazala se pogrešnom.

Guerreiro je sada vozač Ubera u Rio de Janeiru te na taj način prehranjuje četveročlanu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno sam bez kluba. Tražili su me u trećoj i četvrtoj ligi. Međutim, razočaran sam brazilskim nogometom jer sam morao podnijeti tužbe protiv pet klubova zbog neisplate plaća. Uvijek je ovdje ista priča. Daju ti plaću za prvi mjesec, a onda ništa", ispričao je 35-godišnjak za UOL Esporte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino mu sada preostaje nada da će se uspjeti vratiti u Poljsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"San mi je tamo živjeti s obitelji. Lani smo bili tamo i lijepom su nas primili. Lijepe uspomene vežu me za Poljake, a posebno za navijače Legije", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo