Trijumf Junajteda u derbiju Mančestera (VIDEO)

Robin van Persi presudio Sitiju u 92. minutu

9.12.2012.
18:32
VOYO logo

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su danas kao gosti ekipu Sitija sa 3:2 (2:0), u derbi meču 16. kola Premijer lige.

U utakmici dva vodeća tima na tabeli, Junajted je uspeo da nanese prvi poraz Sitiju u šampionatu i to golom Robina van Persija u 92. minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobedom izabranici Aleksa Fergusona su odmakli gradskom rivalom na šest bodova prednosti, ali daleko od toga da je šampionska trka završena.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xvqc2o
M2-3M www.fasthighlights.comby fasthighlights-2013

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junajted nije briljirao, ali je iskoristio svoje šanse i preko rasploženog Vejna Runija, koji je mrežu Harta zatresao u 16. i 29. minuut, već na poluvremenu došao do visoke prednosti.

U nastavku meča gosti su se povukli na svoju polovinu, što je Siti iskoristio i zaigrao bolje. Jaja Ture je u 60. minutu smanjio prednost rivala, a Junajtedu je samo nekoliko trenutaka ranije poništen regularan gol zbog navodnog ofsajda. Izjednačenje "građanima"doneo je Zabeleta u finišu utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delovalo je da će gradski derbi biti završen bez pobednika, ali je Van Persi sjajnim slobodnim udarcem doneo važna tri boda svom timu u nadoknadi sudijskog vremena.

Srpski reprezentativac Matija Nastasić odigrao je ceo meč za Siti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo