Ma kakva Šarapova: 'Bit ću sretan ako prođe prvo kolo'

David Felgate, trener 16-godišnje hrvatske tenisačice Donne Vekić, prokomentirao je usporedbe Donne i Marije Šarapove, koje se sve češće javljaju u stranim medijima.

18.6.2013.
12:06
VOYO logo

Donna Vekić je svojim odličnim nastupima i prije prošlotjednog bljeska na WTA turniru u Birminghamu privukla veliku pažnju teniske javnosti, a u Birminghamu je s pet pobjeda stigla do finala u kojem ju je zaustavila Slovakinja Daniela Hantuchova.

Osječanka je napredovala na WTA ljestvici za 25 pozicija i stigla do 64. mjesta, najboljeg plasmana u karijeri. Najmlađa je igračica među 100 najboljih. Krajem ovog mjeseca napunit će 17 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Težnje obitelji su ići do vrha. Ona može reći da želi osvojiti Grand Slam turnir, ja sam sretan s time, ali najvažnije je što sada radi i kako se razvija. Mogu reći da je izvanredna u srcu i glavi. Voli dolaziti na mrežu, ali nije još dovoljno dobra da bi to mogla raditi u kontinuitetu. Ima odličan forhend već sada, imat će i odličan servis. Radi na svom kretanju i morat će se bolje kretati. Sjajni su uspjesi koje postiže, ali najvažnije je kako će dalje raditi i nastaviti se razvijati", veli David Felgate, koji je svojedobno vodio Tima Henmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruskinja Marija Šarapova, najpopularnija tenisačica i sportašica današnjice, sa 17 godina je osvojila turnir u Birminghamu, a nakon toga i Wimbledon. Neki su novinari Donnu Vekić već usporedili sa Šarapovom, ali Felgate kaže da je to preuranjeno…

"Donna će na Wimbledonu ove godine imati 17 godina. Prema tome, ako je želite usporediti sa Šarapovom, trebala bi osvojiti Wimbledon već ove, a ne iduće godine. To ne mogu zamisliti niti u najluđim snovima. Bit ću sretan ako prođe 1. kolo u Wimbledonu ove godine", spustio je Felgate loptu na zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike