Wiggins prvi britanski pobjednik Tour de Francea

Bradley Wiggins (32) postao je prvi Britanac koji je osvojio naslov najpoznatije biciklističke utrke svijeta – Tour de Francea...

22.7.2012.
18:36
VOYO logo

U nedjeljno poslijepodne odvožena je i posljednja (20.) etapa 99. izdanja Torur de Francea od Rambouilleta do Pariza u duljini 120 kilometara, a slavio je najbolji sprinter današnjice, Britanac Mark Cavendish (Sky). Britanac je četvrtu godinu zaredom pobijedio u posljednjoj etapi Toura, te na taj način još jednom potvrdio da je, kada je u pitanju sprint, najbolji na svijetu. Na ovogodišnjem je Touru upisao tri etapne pobjede.

Peter Sagan (Liquigas) bio je drugoplasirani na završnoj etapi, dok je Matthew Goss (Orica-GreenEdge) bio treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/NdXkRWpw4CI Wiggins (Sky) je na kraju Toura slavio s vremenom 87h34:42 što je bilo za tri minute i 21 sekundu brže od njegova momčadskog kolege i sunarodnjaka Christophera Froomea (Sky), odnosno šest minuta i 19 sekundi brže od Talijana Vincenza Nibalija (Liquigas) koji je u konačnici zauzeo treće mjesto. Wiggins je pobjedu "učvrstio" osvajanjem u 9. odnosno 19. etapi Toura, obadvjema kronometarskima. Prošlogodišnji pobjednik Toura, Australac Cadel Evans (BMC), završio je utrku na sedmom mjestu s 15 minuta i 51 sekundom zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo