Pravna bitka / Tottenham Hotspur dobio ultimatum

Image

Tvrtka zadužena za upravljanje Olimpijskim stadionom dala je ultimatum Tottenhamu da u roku od tri tjedna prihvati ponudu u visini od 17 milijuna funti za svoj ostanak u sjevernom Londonu te odustane od pravne bitke za preseljenje na Olimpijski stadion.

11.10.2011.
9:20
VOYO logo

Stadion na kojem će se održati svečanosti otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara sljedeće godine u Londonu, kao i atletska natjecanja postao je predmet afere nakon što su oko prava na njega 'zakrvili' West Ham United i Tottenham Hotspur.

Tvrtka zadužena za upravljanje Olimpijskim stadionom odlučila je poništiti odluku iz veljače kojom bi se stadion nakon završetka OI prodao aktualnom drugoligašu West Hamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz tvrtke "Olympic Park Legacy Company" objavili su da će stadion ostati u javnom vlasništvu, te kako će novi najbolji ponuditelj moći samo iznajmiti stadion.

Iz OPLC-a su također poslali ultimatum prvoligašu Tottenhamu u kojem navode da Spursi imaju rok od tri tjedna za prihvaćanje ponude u visini od 17 milijuna funti za svoj ostanak u sjevernom Londonu i odustajanje od pravne borbe za preseljenje na Olimpijski stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadržavanjem stadiona u javnom vlasništvu očuvat će se atletska staza što je bilo jedno od ključnih obećanja u kandidaturi Londona za dobijanje domaćinstva samih OI 2012.

Također, zadržavanjem atletske staze povećavaju se izgledi Londona za dobijanjem domaćinstva Svjetskog atletskog prvenstva 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo