SLATKA OSVETA ARSENALA / Topnici se osvetili Borussiji, Barca osigurala prolaz dalje

Image
Foto: Pixsell

Momčad Juergena Kloppa dominirala je čitavu utakmicu i propustila nekoliko izglednih situacija, što je u 62. minuti kaznio Ramsey.

6.11.2013.
22:34
Pixsell
VOYO logo

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Arsenal je u Dortmundu pobijedio europskog doprvaka Borussiju 1-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u osminu finala koju su sinoć izborili Barcelona i Atletico Madrid.

Tri boda londonskim 'topnicima' donio je AaronRamsey u 62. minuti utakmice. U drugom dvoboju iz F skupine Napoli je daleko teže nego što se očekivalo pobijedio Marseille 3-2. Gosti su poveli golom Ayewa u 10. minuti, međutim, Napoli je vrlo brzo okrenuo rezultat. U 22. minuti sjajnim pogotkom sa 20-tak metara je izjednačio Inler, a dvije minute kasnije Higuain je doveo talijanski sastav u vodstvo. OM je izjednačio u 64. minuti golom Thauvina, no iznenađenje je spriječio Higuain u 75. minuti svojim drugim golom na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vode Arsenal i Napoli sa po devet bodova, Borussija ima šest bodova na trećem mjestu, dok je OM na začelju bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi je odigran i u skupini H na Camp Nou gdje je u sudaru bivših europskih prvaka Barcelona pobijedila Milan 3-1. Barca je povela 2-0 golovima Messija (30-11m) i Busquetsa (40), a tračak nade 'Rossonerima' je donio autogol Piquea u posljednjim trenucima prvog dijela. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Messi golom u 83. minuti za konačnih 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugim susretu iz skupine Ajax je u Amsterdamu pobijedio Celtic 1-0 golom Schonea u 75. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca je pobjedom osigurala plasman u osminu finala. Trenutačno vodi sa 10 bodova, Milan ima pet bodova, Ajax je treći sa četiri boda, dok Celtic na začelju skupine ima tri boda.

U skupina E Chelsea je na Stamford Bridgeu bez suviše stresa porazio Schalke 3-0 golovima Eto'oa (31, 54) i Ba (83). U drugom susretu Basel i Steaua su remizirali 1-1. Steaua je povela golom Piovaccarija u 17. minuti, a izjednačio je Sio u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bluesi' vode na ljestvici sa devet bodova, Schalke ima šest, Basel pet, a Steaua dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Skupini G Atletico je u Madridu bez većih problema pobijedio bečku Austrija 4-0 i osigurao ne samo prolaz već i prvo mjesto u skupini. Golove u četvrtoj uzastopnoj pobjedi španjolskog sastava postigli su Miranda (11), RaulGarcia (25), FilipeLuis (45) i DiegoCosta (82). Costa je sedam minuta prije postignutog gola promašio kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dvoboju iz ove skupine Zenit i Porto su u St Peterburgu odigrali 1-1. Gosti su poveli golom LuchaGonzaleza u 23. minuti, a pet minuta kasnije izjednačio je Hulk. U nastavku susreta bilo je još mnogo prilika na obje strane no mreže su mirovale. Najbolju priliku zapucao je Hulk koji je u 52. minuti promašio jedanaesterac.

Na ljestvici vodi Atletico sa 12 bodova, Zenit je drugi s pet bodova, Porto na trećem mjestu ima bod manje, a na začelju je bečka Austrija s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo