I princeza gledala kako Hrvatima izmiče medalja!

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nije uspio dohvatiti medalju u klasi Laser na Olimpijskim igrama u Londonu.

6.8.2012.
16:03
VOYO logo

Stipanović je u plovu za medalje završio osmi, a Myrgren šesti. Hrvatski je jedriličar za njime zaostao osam sekundi, ali valja reći da su mu suci dodijelili i kazneni okret oko bove. U plovu za medalje najbrži je bio Nijemac Simon Groteluschen, ispred Urugvajca Alejandra Foglije Coste i Britanca Paula Goodisona. Zlato je na kraju otišlo u ruke Australcu Tomu Slingsbyju, koji je završio deveti u posljednjem plovu, srebro Cipraninu Pavlosu Kontidesu, a bronca spomenutom Šveđaninu Myrgrenu. Stipanović je na kraju skupio pet kaznenih bodova više od brončanog Šveđanina.

Interesantnu borbu 'laseraša' pratila je, pak, u ponedjeljak, za vrijeme Medal racea princeza Kate Middleton. Time je engleska princeza nastavila praksu praćenja Olimpijskih igara gdje god stigne. Podsjetimo da je zadnjih dana stalno boravila na olimpijskom stadionu gledajući atletiku, a u nedjelju je gledala i rukometnu utakmicu Hrvatica i svojih Britanki. Odjevena u trenirku britanske reprezentacije i sa dalekozorom u ruci, Middleton je u velikoj pratnji boravila na gliseru koji je kružio Weymouthom i pratio najbolje 'laseraše'. 1. Tom Slingsby (Aus) 43 kaznena boda 2. Pavlos Kontides (Cip) 59 3. Rasmus Myrgren (Šve) 72 4. Tonči Stipanović (Hrv) 77 U ponedjeljak su jedriličari u klasi 470 vozili dva plova, a u onom osmom je pobijedila hrvatska kombinacija Šime Fantela i Igor Marenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvarili su hrvatski jedriličari pobjedničko vrijeme 57:04, što je bilo šest sekundi bolje od vremena kojega su ostvarili Argentinci Calabrese i De la Fuente. No, u ranijem današnjem, sedmom plovu, Marenić i Fantela nisu bili toliko dobri, zauzeli su petnaesto mjesto. Tako se trenutačno Fantela i Marenić nalaze na ukupno devetom mjestu, prije devetog i desetog plova koji su na rasporedu u utorak, dok se završni, finalni plov, održava u četvrtak. Zlatna i srebrna medalja su za Hrvate neuhvatljivi, no o bronci se još uvijek može razmišljati. Talijani Zandona i Zucchetti, koji su sada treći, imaju petnaest bodova prednosti. OI, jedrenje - klasa 470 (nakon osmog plova): 1. Australija (Belcher / Page) 16 2. Velika Britanija (Patience / Bithell) 17 3. Italija (Zandona / Zucchetti) 46 4. Argentina (Calabrese / De la Fuente) 46 ... 9. Hrvatska (Fantela / Marenić) 61

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo