Dominacija! Mlada Hrvatica 'pregazila' i Amerikanku

Hrvatski predstavnici imali su gotovo savršen dan na teniskom ATP i WTA turniru u meksičkom Acapulcu. Ajla Tomljanović je ostvarila dvije pobjede, dok je Ivo Karlović upisao pobjedu i poraz.

27.2.2014.
9:05
VOYO logo

Ajla Tomljanović uspješno je prošla i drugu prepreku na turniru, Zagrepčanka je u osmini finala sa 6:3, 6:0 bila bolja od američke kvalifikantice Victorije Duval, 157. igračice svijeta.

Prvi je set Tomljanović pospremila u džep zahvaljujući jednom breaku, a onda je u drugoj dionici pomela suparnicu, oduzevši joj servis tri puta, te izgubila tek tri poena na svoj servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za polufinale Tomljanović će igrati protiv Kineskinje Shuai Zhang, koja je sa 6:1, 6:4 bila bolja od Kanađanke Aleksandre Wozniak. Bit će im to četvrti međusobni susret, a nakon tri Tomljanović ima prednost 2:1.

Nakon pobjede u singlu naša je predstavnica slavila i u igri parova s Amerikankom Christinom McHale. Njih su dvije bile bolje od Japanke Kimiko Date-Krumm i Britanke Heather Watson sa 7:6(3), 3:6, 10:4. Za polufinale će igrati protiv francusko-češke kombinacije Stephanie Foretz Gacon i Eve Hrdinove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je bio uspješan u pojedinačnoj konkurenciji, no ne i u parskoj. Div sa Šalate slavio je i u četvrtom međusobnom dvoboju protiv Izraelca Dudija Sele. Nakon sat i 20 minuta igre bilo je 7:6(4), 6:2 za hrvatskog tenisača.

Sela je otpor pružao samo u prvom setu, no kada je isti izgubio, uz tri propuštene break-prilike, njegova se igra u nastavku raspala. U drugom je setu osvojio svega četiri poena na suparnikov servis, dok je na svojem bio očajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović će za polufinale igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je sa 6:3, 6:4 bio bolji od Francuza Jeremyja Chardyja. Dolgopolov i Karlović igrali su do sada samo jednom, na US Openu 2011. godine, a tada je pobjedu odnio ukrajinski tenisač u četiri seta.

Karlović je s Davidom Marrerom upisao poraz u konkurenciji parova od Španjolca Feliciana Lopeza i Bjelorusa Maksa Mirnjija. Susret je trajao 67 minuta, a španjolsko-bjeloruska kombinacija je u konačnici slavila sa 6:4, 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo