'TO JE ČISTO ZLOSTAVLJANJE, ZBOG TOGA BI TREBAO IĆI U ZATVOR': / Mourinho svojom odlukom razbjesnio cijeli svijet

Image
Foto: AFP, JON SUPER

Mourinho je šokirao nogometni svijet svojim ponašanjem.

4.8.2016.
17:19
AFP, JON SUPER
VOYO logo

Portugalski stručnjak i trener Manchester Uniteda Jose Mourinho naišao je žestoke kritike nakon što je odlučio da mu Bastian Schweinsteiger više nije potreban. Prvo ga je, naime, poslao da trenira s drugom momčadi da bi potom otišao korak dalje te mu je ukinuo mjesto u svlačionici.

U Bayernu, klubu u kojem je veznjak postao zvijezda i čije je boje nosio dugih 17 godina naprostio su zgroženi. Predsjednik Karl-Heinz Rummenigge izjavio je kako ne može vjerovati da se ovo događa te da ne zna hoće li u budućnosti prodavati igrače Manchester Unitedu. Također poručio je kako će nogometaši poslije ovog vidjeti trebaju li ići u klubove koji se ovako odnose prema igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I bivši Schweinstigerov trener Ottmar Hitzfels šokiran je Mourinhovom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nepoštivanje prema velikom igraču i svjetskom prvaku. Njegovo ponašanje primjer je svima", smatra Hitzfeld.

O Mourinhovom postupku oglasio se i član Udruge profesionalnih nogometaša (FIFPRO) Dejan Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smije se dozvoliti zlostavljanje sportaša nigdje na svijetu, niti od strane Mourinha niti bilo koga drugog", poručio je Stefanović preko Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, u razgovori za BBC izjavio je kako bi u Sloveniji podigli optužnicu protiv Mourinha i tražili za ovo najstrožu moguću kaznu - tri godine zatvora.

"Ovo će obeshrabriti Bastiana. Mourinho daje loš primjer. Ovaj slučaj treba ići pred sud. Po našem zakonu kazna je jasna. Za zlostavljanje se dobije do tri godine zatvora", kazao je Stefanović te je dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Schweinsteiger bi se trebao obratiti Udruzi i bi prijaviti Mourinha. Ja bih također tražio kaznu za njega. Svi prvotimci moraju trenirati s trenerom prve momčadi na istom mjestu i u isto vrijeme kao i svi ostali suigrači. Ovo bi se trebalo odnositi na sve klubove i trebalo bi biti u Fifinom pravilniku", jasan je Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemac je zbog ovog propustio prijateljske susrete s Galatasarayom prošlog vikenda, a izostavljen je i sa sinoćnje utakmice u čast Waynea Rooneya protiv Evertona.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo