TKO ĆE NASLIJEDITI LINU ČERVARA? / Popis kandidata nikad duži, ali već se zna tko je glavni favorit, 'Znam da on razmišlja o toj poziciji'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Červar najavio je odlazak s te dužnosti po završetku Svjetskog prvenstva

24.1.2021.
8:14
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije LinoČervar najavio je odlazak s te dužnosti po završetku Svjetskog prvenstva nakon 19-23 poraza od Argentine u drugom krugu natjecanja kojim su praktički izgubljeni izgledi za prolazak u četvrtfinale.

'Preuzimam odgovornost i mislim da je bolje da umjesto mene dođe netko drugi'

"Nismo dobro igrali. Jako sam iznenađen, jer smo prethodne tri utakmice dobro odigrali. Preuzimam odgovornost i mislim da je bolje da umjesto mene dođe netko drugi. Svoj sam dio dao uz puno posvećenosti, strasti i angažmana u vođenju reprezentacije. Mislim da nije u redu da ostanem izbornik nakon što ekipa ovako loše odigra jednu ovako važnu utakmicu", rekao je Červar za RTL televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon toga krenula su nagađanja tko bi ga mogao naslijediti.

"Nikad ne reci nikad, ali ja znam da jako puno ljudi stoji u redu za tu funkciju. Ima dosta dobrih trenera koji imaju lijepe rezultate i koji znaju taj poslao. Kažem nikad ne reci nikad, ali ja sam sada u totalno drugoj priči”, rekao je nedavno na ovu temu u RTL-ovom podcastu 'Igrač više' izbornik rukometašica Nenad Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tko bi mogao doći nakon Červara? IvicaObrvan je odličan trener. Ima iskustva i vodio je reprezentaciju Makedonije. Dugo vremena radio je i u francuskom Chambéryju. On je zaista odličan trener, trener čvrstih principa koji zna što i kako radi. Ima ih još. Znam da Slavko Goluža i dalje razmišlja o toj poziciji”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goluža ozbiljni mogući kandidat

A upravo Goluža, koji je već vodio reprezentaciju od 2010. do 2015. godine te su mu najveći uspjesi bili brončana odličja na Europskom prvenstvu 2012. u Srbiji, bronca na Olimpijskim igrama iste godine, te na Svjetskom prvenstvu 2013. u Španjolskoj, glasi kao najveći favorit. U rukometnim kuloarima pojavila se priča kako je on navodno favorit igrača, odnosno najozbiljniji kandidat koji je u pet godina uzeo tri jako bitne medalje, posebno je bitna i u rangu onih koji se pamte spomenuta olimpijska bronca. Tome ide u prilog i medijsko spominjanje Slavka Goluže u kontekstu mogućeg izbornika posljednjih dana...

Spominje se i Veselin Vujović

Uz Golužu, tu su još neka slavna imena hrvatskog rukometa. Favorit HRS-a mogao bi biti Červarov pomoćnik HrvojeHorvat, koji je glasio kao njegov nasljednik i kad je aktualni izbornik dao ostavku prije tri godine poslije poraza od Francuske na Euru u Hrvatskoj. Savez je nekoliko puta do sada u pravilu za nove izbornike postavljao pomoćnike onih na odlasku. Tako je bilo u slučaju Goluže te ŽeljkaBabića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim spomenute dvojice , tu su još Irfan Smajlagić, Ivica Obrvan, Veselin Vujović, ne treba zaboraviti niti na SilvijaIvandiju, VladuŠolu kao ni Davora Dominikovića, čovjeka koji je 2018. godine na ljeto mlade hrvatske rukometaše vodio do srebra na SP-u za igrače do 21 godine starosti.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo