Krenuo SP / Tko će je zaustaviti: Super Shiffrin osvojila svjetsko zlato u superveleslalomu

Image
Foto: AP Images

Samo tri pobjede imala je Amerikanka u superveleslalomu, ali sve tri u ovoj sezoni

5.2.2019.
14:29
AP Images
VOYO logo

Čudesna Amerikanka Mikaela Shiffrin u briljantnom je stilu najavila Svjetsko prvenstvo koje je započelo u švedskom Areu osvojivši naslov svjetske prvakinje u disciplini koja nije njena, ni prva ni druga, - superveleslalomu. Ali sve više postaje.

U uzbudljivom raspletu iza sebe je ostavila Talijanku Sofiju Goggiu, a sa samo pet stotinki slabijim vremenom bronca je pripala Švicarki Corinne Suter koja dosad nije imala ni postolje u Svjetskom kupu, ali velika natjecanja uvijek nose ovakva iznenađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shiffrin je svakako u prilog išlo što je start spušten zbog jakog vjetra, pa je oko vrata primila četvrto svjetsko zlato, a prvo izvan slaloma.

Dosad je svega triput slavila u ovoj disciplini u Svjetskom kupu i sva tri puta to je bilo ove sezone (Lake Louise, Sankt Moritz, Cortina d'Ampezzo).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok još mjesec dana 23-godišnja Amerikanka uživa u najboljem trenutku karijere, kraju se iste približava Lindsey Vonn koja u pretposljednjoj utrci karijere nije stigla do cilja. Odnosno jest, ali tek nakon što je sredinom staze udarila u jedna vrata koja su joj se potom zapetljala oko skija te je pala i završila u zaštitnoj ogradi zbog čega je i utrka prekinuta na deset minuta.

Braniteljica naslova Nicole Schmidhofer završila je tek na 11. poziciji sa 69 stotinki iza Shiffrin, dok je senzacionalna olimpijska pobjednica iz Pjongčanga, Čehinja Ester Ledecka, s 2.80 sekundi zaostatka zauzela tek 27. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo, superveleslalom:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:04.89
2. Sofia Goggia (Italija) +0.02
3. Corinne Suter (Švicarska) +0.05
4. Viktoria Rebensburg (Njemačka) +0.07
5. Nadia Fanchini (Italija) +0.14

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo