Tipsarević nadigrao Mareja na otvaranju nove sezone

Srpski teniser savladao je Britanca na startu egzibicionog turnita u Abu Dabiju

27.12.2012.
15:38
VOYO logo

Drugi reket srpskog tenisa Janko Tipsarević savladao je Britanca Endija Mareja sa 2:0 (6:3, 6:4), na startu egzibicionog turnira Abu Dabiju.

Tipsarević će u polufinalu odmeriti snage sa Španacem Nikolasom Almagrom, koji je uskočio na mesto svog zemljaka Rafaela Nadala, pošto je otkazao učešće na "Mubadala šampionatu" zbog stomačnog virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj grupi najbolji teniser sveta Novak Đoković sutra igra sa boljim iz duela u kom se sastaju Španac David Ferer i Čeh Tomaš Berdih.

Početak meča sasvim neočekivano je prekinula slaba kiša, pa su teniseri morali da sačekaju da se steknu uslovi za igru, a nakon pauze od pet minuta Tipsarević i Marej su nastavili okršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi do brejka stigao je sprski teniser u četvrtom gemu koji je rešio u svoju korist bez izgubljenog poena. Potupno je Janko u tim trenucima razoružao protivnika i bez problema je materijalizovao prednost i poveo 4:1.

U devetom gemu viđena je velika borba. Deveti reket sveta je brzo stekao dve set lopte, ali je usledio odgovor Britanca. Ipak, posle nekoliko izjednačenja Tipsarević osvaja set posle 42 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličnu partiju Janko je prikazao i u drugom setu, odmah je napravio brejk i rutnski dolazi do prednosti od 2:0. Pokušavao je Marej da se vrati u meč, a Tipsarević je mogao duplim brejkom da ranije reši pitanje pobednika, ali to mu nije pošlo za reketom.

Ipak, srpski teniser je sačuvao vođstvo i u desetom gemu stiže do prvog trijumfa u novoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo