FOTO/VIDEO: / Na dan je zaradio 1,2 milijuna kuna! A ni ostali nisu puno manje

Američki golfer Tiger Woods vratio se na vodeće mjesto Forbesove liste najbolje plaćenih sportaša današnjice. Prestigao je sunarodnjaka, boksača Floyda Mayweathera.

12.6.2013.
8:42
VOYO logo

Forbesov izbor već je tradicionalan, a Tiger Woods je dominirao zaradom u svijetu sporta čak 12 godina. No, nakon brojnih skandala, Woods je prošle godine skliznuo na treće mjesto. Ali sad se vratio na tron. Evo i društva najbogatijih.

1. Tiger Woods – 78,1 milijun

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/PRAbbT-f3GQSponzori su mu se vratili čim je završila saga oko preljuba. Tiger je ponovno počeo dobro igrati i unazad godinu dana na račun mu je sjeo ravno 78,1 milijun dolara. Zarade na natjecanjima su iznosile 13,1 milijun, a zahvaljujući ugovorima s Nikeom i Rolexom dobio je i velike bonuse. Samo zato što se pojavio na natjecanjima u UAE, Kini, Maleziji i Turskoj, uzeo je još 10 milijuna. Usput, Woods ima novu ljubav, a to je ponajbolja skijašica svijeta Lindsey Vonn, tako da mu je stvarno opet krenulo u životu.

2. Roger Federer – 71,5 milijuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarac više nije na samom teniskom tronu, ali i dalje zarađuje milijune. Ima 10 sponzora koji mu svake godine donesu oko 40 milijuna dolara. Među njima su Nike, Rolex, Wilson, Credit Suisse, a novi sponzor mu je Moet & Chandon. Jedan od najvećih tenisača svih vremena za šest revijalnih teniskih mečeva u Južnoj Americi uzeo je ček na 14 milijuna dolara, a na turnirima je unazad 12 mjeseci zaradio još 6,5 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Kobe Bryant – 61,9 milijuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobe je najplaćeniji košarkaš na planetu. Ugovor s Lakersima mu donosi 27,85 milijuna po sezoni, sedam više od drugog najplaćenijeg igrača u NBA ligi. Kobe ima ugovore s Nikeom, Coca-Colom, Turkish Airlinesom, Lenovom, Paninijem, Mercedesom, te po novom s Hublotom, tvrtkom koja proizvodi luksuzne švicarske satove.

4. LeBron James – 59,8 milijuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LeBronu je 2012. bila godina za pamćenje. Osvojio je prvi prsten (NBA naslov), pokupio je i olimpijsko zlato, te je treći put izabran za najkorisnijeg igrača u ligi. On je Nikeova zlatna koka, tenisice s njegovim potpisom donijele su prihod od 300 milijuna dolara. Dobar dio kolača pripao je i samom Jamesu. Kao i lova od Coca-Cole, McDonald'sa, Samsunga te mnogih drugih sponzora. Zanimljivo, plaća mu je 10 milijuna dolara manja od plaće Kobea Bryanta. James bi kroz koju godinu mogao zasjesti i na sam tron ove liste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Drew Brees – 51 milijun

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvijezda američkog nogometa je u srpnju 2012. potpisala petogodišnji ugovor s New Orleans Saintsima vrijedan 100 milijuna dolara, u koji je bio uračunat bonus od 37 milijuna samo za potpis. Brees je maneken Nikea, Procter & Gamblea, Verizon Wirelessa, Pepsija i Wranglera. Njegova zaklada Brees Dream Foundation donirala je 17 milijuna raznim institucijama diljem SAD-a.

Gdje su nogometaši? Na kraju top 10. Tek umirovljeni David Beckham je osmi, Cristiano Ronaldo deveti, Lionel Messi na 10. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sportašica je najviše zaradila Maria Šarapova (29 milijuna) i nalazi se na 22. mjestu.

Posljednji na listi 100 najbogatijih je Samuel Eto'o – 16,4 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskih sportaša, naravno, nema na vidiku.

1. Tiger Woods: 78,1 milijun dolara 2. Roger Federer: 71,5 milijuna dolara 3. Kobe Bryant: 61,9 milijuna dolara 4. LeBron James: 59,8 milijuna dolara 5. Drew Brees: 51 milijun dolara 6. Aaron Rodgers: 49 milijuna dolara 7. Phil Mickelson: 48,7 milijuna dolara 8. David Beckham: 47,2 milijuna dolara 9. Cristiano Ronaldo: 44 milijuna dolara 10. Lionel Messi: 41,3 milijuna dolara

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo