VIDEO: / Teška nesreća velike zvijezde skijaških skokova

Sjajni austrijski skijaš-skakač Thomas Morgenstern (27) nakon novog je teškog pada ponovno završio u bolnici.

10.1.2014.
15:26
VOYO logo

Morgenstern je pao na treningu za natjecanje u skijaškim letovima u Kulmu. U zraku je izgubio ravnotežu i pao na leđa i glavu. Nakratko je ostao bez svijesti, a kad je došao k sebi, odmah je prevezen u bolnicu.

"Thomas je pri svijesti i može micati rukama i nogama", ohrabrujuće je informacije za ORF iznio liječnik austrijske reprezentacije Herbert Leitner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, trostruki olimpijski pobjednik će još neko vrijeme ostati na promatranju da se utvrdi je li pad ostavio kakve posljedice.

Podsjetimo, prije manje od mjesec dana je Morgenstern pao tijekom natjecanja u Titisee-Neustadtu. Srećom, prošao je samo sa slomljenim prstom ruke i posjekotinama na licu. Nastupio je i na Novogodišnjoj turneji na kojoj je osvojio drugo mjesto iza sunarodnjaka Thomasa Dietharta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/EQCK4LfYQsQ Liječnici iz bolnice u Salzburgu potvrdili su u ponedjeljak da se austrijski skijaš-skakač Thomas Morgenstern više ne nalazi u kritičnoj fazi.

Trostruki olimpijski pobjednik je u petak pao na slavnoj letaonici Kulm tijekom treninga za natjecanje Svjetskog kupa. U zraku je izgubio ravnotežu i pao na leđa i glavu. Nakratko je ostao bez svijesti, a kad je došao k sebi, odmah je prevezen u bolnicu. S ozbiljnim ozljedama glave i kontuzijom pluća otada je bio pod nadzorom liječnika na odjelu intenzivne njege. Srećom, opasnosti više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Akutna faza je završila", potvrdili su liječnici.

Morgenstern se sada dva tjedna mora odmarati, a nakon toga će krenuti s programom rehabilitacije. Glavni trener austrijske reprezentacije Alexander Pointner potvrdio je da će 27-godišnjaka čekati do zadnjeg trenutka prije objave putnika na Olimpijske igre u Soči. Rok prijave natjecatelja je 27. siječanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo