Revolucija: Mlade tenisačice neće smjeti vrištati!

26.6.2012.
13:37
VOYO logo

Udruženje profesionalnih tenisačica (WTA) namjerava iskorijeniti bučno izderavanje tenisačica poput Marije Šarapove ili Viktorije Azarenke s teniskih terena.

WTA je glede toga postigao dogovor s Vijećem tenisačica, predstavničkim tijelom samih igračica unutar organizacije, otkrio je novinar USA Todaya Doug Robson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U budućnosti će se glavni suci mečeva na WTA-ovim turnirima u svoje stolce penjati s bukomjerima, instrumentima koji će mjeriti jačinu zvuka koji će ispuštati tenisačice, kao i njegovo dopušteno trajanje. Suci će imati pravo upozoravati, odnosno suspendirati tenisačice koje će pretjerivati. Postoji, međutim, kvaka: novotarija neće biti primijenjena niti na jednu od aktualnih tenisačica. Viktorija Azarenka tako će nesmetano do kraja karijere prakticirati svoju osebujnu 'tehniku disanja' pri udaranju loptice. Poanta je postupno obrazovati mlade tenisačice, djevojčice koje na teniskim akademijama tek počinju igrati. "Zabraniti izderavanje trenutačno imalo bi, svima je jasno, štetan učinak na predstave postojeće generacije tenisačica. Što je preglasno? Što je predugačko? Moramo sucima dati adekvatan alat za mjerenje. Zamislite suca da na odlučujućem poenu u finalu Grand Slam turnira uzme mikrofon i kaže: 'Ovo je bilo preglasno.' To ne bi bilo pravedno prema igračicama u ovom trenutku, niti bi to bilo pravedno tražiti od sudaca", izjavila je predsjednica WTA-ova Toura Stacey Allaster.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo