NE ŽELE VIDJETI RUSKU ZASTAVU / Wimbledon donosi odluku koja će uzdrmati svijet? Drugi tenisač svijeta ostaje bez nastupa, ne žele da Rus osvoji turnir

Image
Foto: Profimedia

Tenisačima iz Rusije i Bjelorusije dopušteno je igrati na ATP i WTA natjecanjima

20.4.2022.
9:36
Profimedia
VOYO logo

Nedavno smo pisali kako organizatori grand-slam turnira u Wimbledonu vode razgovore s britanskom vladom o sudjelovanju tenisača i tenisačica iz Rusije i Bjelorusije na ovogodišnjem Wimbledonu. Tada su poručili da se nadaju da će odluku objaviti sredinom svibnja.

Image
ŠOK U PUSTINJI /

Iznenađujući poraz prošlogodišnjih finalista: Ozlijedio im se najbolji igrač, Butler nemilosrdan, Memphis uvjerljiv

Image
ŠOK U PUSTINJI /

Iznenađujući poraz prošlogodišnjih finalista: Ozlijedio im se najbolji igrač, Butler nemilosrdan, Memphis uvjerljiv

Ruskim i bjeloruskim igračima dopušteno je igrati na ATP i WTA natjecanjima, ali ne pod imenom ili zastavom svojih zemalja nakon invazije Moskve na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusiji je također zabranjena obrana ekipnih naslova Davis Cupa i Billie Jean King Cupa, te su njihove ekipe povučene iz tih natjecanja."Primijetili smo smjernice vlade Ujedinjenog Kraljevstva u vezi s prisustvom ruskih i bjeloruskih pojedinaca u neutralnom svojstvu na sportskim događajima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovo je i dalje složeno i izazovno pitanje, a mi nastavljamo sudjelovati u raspravi s Vladom Ujedinjenog Kraljevstva i međunarodnim upravljačkim tijelima tenisa", stoji u priopćenju organizatora jedinog Grand Slama na travnatim terenima.

Čeka se službena potvrda

Sada ugledni New York Times piše kako su organizatori Wimbledona odlučili kako će zabraniti nastup svim ruskim i bjeloruskim tenisačicama i tenisačima na ovogodišnjem turniru. Navodno se uskoro očekuje i službena objava po tom pitanju, prenosi isti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Daniil Medvedev

Wimbledon bi tako postao prvi teniski turnir koji bi ograničio nastup ruskim i bjeloruskim tenisačima, a uglednom dnevniku to je potvrdio visoko pozicionirani međunarodni teniski dužnosnik. Izvor je ostao anoniman jer nije ovlašten objaviti ovu informaciju u ime All England Cluba.

Ova odluka bi značila da na najpoznatijem teniskom natjecanju nećemo gledati nekoliko velikih teniskih imena, a tu se naravno najviše ističe drugi tenisač svijeta, Daniil Medvedev, kao i četvrta tenisačica svijeta i prošlogodišnja polufinalistica Wimbledona Arina Sabalenko. U Engleskoj tako ne bi gledali ni Andreja Rubljova, Karena Hačanova, Aslana Karaceva, Anastasiju Pavljučenkovu i mnoge druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanska vlada je pritisnula organizatore Wimbledona da izraze čvršći stav oko cijele situacije u Ukrajini te je britanski ministar sporta, Nigel Huddleston, najavio da će ruski tenisači morati javno reći da ne podržavaju Vladimira Putina kako bi mogli nastupati na Wimbledonu. Huddleston je prošlog mjeseca poručio da mu ne bi odgovaralo da "ruski sportaš vijori rusku zastavu" i osvoji Wimbledon u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dođe li do takve odluke, bit će to prvi put od Drugog svjetskog rata da predstavnici određenih zemalja ne mogu nastupati na Wimbledonu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo