BEZ IZGUBLJENOG SETA / Wawrinka preko Sonega do finala Umaga, prvo nakon gotovo 4 godine

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Posljednji meč ovogodišnjeg izdanja Croatia Opena na rasporedu je u nedjelju u 20 sati

30.7.2023.
8:18
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Švicarski tenisač Stan Wawrinka još je jednom impresivnom predstavom došao do pobjede nad Talijanom Lorenzom Sonegom, drugim nositeljem ovogodišnjeg Plava Laguna Croatia Opena, svladavši ga sa 6-3, 6-4 te tako bez izgubljenog seta stigao do svog drugog umaškog finala u kojem će ga u nedjelju od 20 sati čekati Australac Alexei Popyrin.

Image
BRAVO, NINO! /

Serdarušić ispisao povijest u Umagu: Prvi Hrvat s titulom u parovima

Image
BRAVO, NINO! /

Serdarušić ispisao povijest u Umagu: Prvi Hrvat s titulom u parovima

Za 38-godišnjeg Švicarca ovo je 31. pojedinačno finale na ATP Touru, ali prvo nakon gotovo četiri godine čekanja. Za pobjedu nad Sonegom trebao je 87 minuta, a toliko je Popyrinu i Matteu Arnaldiju trebalo kako bi završili samo prvi set prvog polufinala u kojem je 23-godišnji Australac slavio sa 6-7 (2), 7-5, 6-3 nakon tri sata i 17 minuta velike borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, ali on je mlad, brže će se oporaviti. No, odigrao sam još jedan odličan meč, najbolji u ovom tjednu i radujem se što ću i nedjelju ponovno biti na terenu", poručio je miljenik umaške publike, koju je još jednom zabavio u slavlju nakon pobjede.

Ostao je još jedan korak na putu prema 17. naslovu u karijeri, prvom od 2017. kad je slavio u Ženevi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno sam sretan. Igrao sam na visokoj razini, Sonega nije lako pomaknuti. Nisam mu želio dopustiti da ima vremena namjestiti se na udarac. Uspjelo mi je i nadam se da imam u sebi još jednu pobjedu."

Ima priliku u tjedan dana osvojiti već drugi pobjednički trofej, jer je prošlu nedjelju u Gstaadu osvojio turnir parova sa sunarodnjakom Dominicom Strickerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj naslov je bio važan, iako je u parovima koje ne igram baš često. Posebno je pobijediti na domaćem terenu, ponovno osjetiti te pozitivne emocije. Pokušavam ponovno doći na visoku razinu. Nije lako u mojim godinama vraćati se nakon operacija i dugotrajnog izbivanja, ali uspijevam se motivirati. U meni još ima strasti."

Osjetili su to i navijači. Iako je većina bila na Sonegovoj strani, Wawrinka ih je "kupio" svojim teniskim umijećem. A ono će mu trebati za još jednu pobjedu, kako bi 17 godina nakon što je u Umagu osvojio svoj prvi naslov u karijeri, ponovno kao pobjednik uživao u vatrometu nad Stella Marisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mlad je, čvrst. Gledao sam ga u polufinalu. Mislim da je odigrao odlično. Ove smo godine i trenirali. Osjetio sam njegovu loptu. Nema sumnje da ću morati opet igrati svoj najbolji tenis."

Nedjeljno finale na umaškom stadionu "Goran Ivanišević" započet će u 20 sati.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo