'Više nikad neću igrati Davis Cup u Hrvatskoj!

8.3.2011.
11:03
VOYO logo

Rane su još svježe. Marin Čilić je u prvom nedjeljnom dvoboju 1. kola Davis Cupa protiv Njemačke donio Hrvatskoj drugu pobjedu i tako izjednačio omjer na 2:2, ali u odlučujućem meču za prolaz Ivo Karlović poražen je od Philippa Petzschnera.

"Do kraja karijere neću igrati meč u Davisovu kupu pred hrvatskom publikom. Naravno, to ne znači da više neću igrati za reprezentaciju, no mislim da nakon osam uzastopnih domaćih susreta sada 20 godina nećemo igrati u Hrvatskoj", ironično je svoj poraz prokomentirao Div sa Šalate koji tjedan neće pamtiti po dobrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je zbog poraza, no neću očajavati zbog toga kao što sam očajavao 2009. nakon poraza u polufinalu Davisova kupa od Štepaneka. Tada četiri mjeseca nisam pobijedio na Touru. Sada to ne shvaćam tragično, ipak nisam u onoj formi u kojoj sam bio lani u isto vrijeme", smatra Karlović koji je, kao i Marin Čilić, krenuo put Indian Wellsa na prvi turnir ove sezone iz Serije 1000 koji počinje u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put reprezentacija je na okupu bila u nedjelju navečer.

"Nas 15-ak otišlo je zajedno na jedno piće, a zatim je svatko krenuo svojim putem. Nakratko smo se opustili, jer sedam dana nismo vidjeli zraka", rekao je izbornik Goran Prpić, koji je i dalje uvjeren u ispravnost svih svojih poteza. Ivana Dodiga je ostavio na klupi, a u ključnom meču ubacio Karlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogli smo u subotu imati 3:0, no nismo imali sreće. Na kraju je završilo loše. Imamo dobar sastav koji nema kvalitetu za osvajanje Davisova kupa, no koji mora biti u Svjetskoj skupini. Marin je uhvatio formu, Dodig je veliki dobitak za nas, a do rujna, kada će se igrati susret za ostanak, i Karlović će biti bolji. Četvrtog igrača trenutačno nemamo, što god drugi mislili o tome", kaže Prpić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećeg suparnika doznat će sredinom srpnja, kada se odigraju svi zonski susreti, a ždrijeb bi nam, unatoč statusu nositelja, mogao donijeti i jake reprezentacije poput Švicarske, Australije, Kanade, Brazila...

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201103050330006 arti-201103050234006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo