Drama od gotovo tri sata pripala Azarenki

Bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka prva je finalistica US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira godine. U polufinalu je svladala Mariju Šarapovu 3:6, 6:2, 6:4.

8.9.2012.
0:21
VOYO logo

U finalnom će meču Azarenka igrati protiv pobjednice drugog polufinalnog meča u kojem igraju Serena Williams i Sara Errani. Azarenka, prva tenisačica svijeta, izborila je time drugi finale na Grand Slam turnirima u karijeri. Prvi je put finale igrala ove godine na Australian Openu i tada je upravo pobijedila Šarapovu. Bio je ovo za njih dvije jubilarni deseti međusobni meč i Azarenka sada ima 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem se setu dogodio samo jedan break, ali za Šarapovu u pogubnom trenutku, kada je kod 5-4 servirala za ostanak u meču. Jednu je meč-loptu spasila, ali drugu nije, te je ostala bez finalnog meča. Azarenka je ukupno imala 11 break-prilika, te je iskoristila četiri, a Šarapova je napravila tri breaka od pet šansi, s time da nije izborila nijednu break-loptu u posljednjem setu. Ukupno je Šarapova imala čak 42 neforsirane pogreške, ali i 44 izravna poena. Odservirala je i 10 dvostrukih servis-pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo