VIDEO: / Federer pregazio Nadala!

Nevjerojatnom lakoćom je u utorak, u meču 2. kola skupine B na ATP World Tour Finalsu, Roger Federer pobijedio Rafaela Nadala. Bilo je 6:3, 6:0 za švicarskog tenisača.

23.11.2011.
1:37
VOYO logo

Do 3:2 u prvom setu je Nadal držao jaki Federerov ritam, no od tog trenutka, pa do kraja, je osvojio jedan jedini gem. U drugom je setu ostao potpuno bez odgovora na žestoki tenis koji je nametnuo Švicarac. Čak se ne može reći da je Španjolac odigrao jako slabo, ali je na drugoj strani njegov suparnik doslovno briljirao i još jednom potvrdio da je u ovom trenutku tenisač s najboljom formom i da je prvi kandidat za londonski naslov, u njegovom slučaju, to bi bila obrana pehara od prošle godine.

U drugom je setu Nadal osvojio samo devet poena, a kroz cijeli meč nije našao protuodgovor za igru na prvi servis Švicarca. Federer je dobio 23 od 27 poena nakon ubačenog prvog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Federer je imao čak šest break-prilika od kojih je iskoristio četiri. Ovom pobjedom se Švicarac plasirao u polufinale, a Nadalu ostaje borba za drugo mjesto.

Ovo je bio već 26. međusobni njihov ogled, ali dosad nikada nitko nije pobijedio, odnosno, izgubio na ovako uvjerljiv način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ha, što reći. Bilo je fantastično i jako, jako brzo. Ali, podloga je takva. Mnogo se stvari dogodi prebrzo. Mora biti jasno da sam tko zna koliko puta vidio Nadala u daleko boljem izdanju. Vidio sam i sebe u mnogo slabijim izdanjima. No, osjećao sam se sjajno. Bilo mi je gušt igrati. I mogao sam praktički sve što sam zamislio. Prvi servis je bio sjajan, igra sa osnovne također, ma sve", zaključio je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo