LEGENDA NA POČETKU KARIJERE / VIDEO Federer je i Gorana dovodio do ludila: Upao je forhend, razletio se reket

Image
Foto: Profimedia.hr
15.9.2022.
18:53
Profimedia.hr
VOYO logo

Roger Federer, legendarni švicarski tenisač je u 41. godini života objavio kako će se umiroviti nakon Laver Cupa koji se igra sljedećeg tjedna.

"Kao što znate, u protekle tri godine imao sam velikih problema s ozljedama i operacijama. Naporno sam radio kako bih se vratio u punu natjecateljsku formu, ali isto tako znam ograničenja svoga tijela, kao i poruku koje mi u posljednje vrijeme poručuje. Ja ima 41 godinu, odigrao sam više od 1500 mečeva tijekom 24 godine. Tenis mi je pružio mnogo više no što sam se usudio i sanjati i moram priznati kako je vrijeme okončati svoju karijeru. Laver Cup u Londonu sljedećeg tjedna bit će moj posljednji nastup", objavio je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPROŠTAJ /

Došao je taj trenutak: Legendarni tenisač Roger Federer objavio kraj karijere

Image
OPROŠTAJ /

Došao je taj trenutak: Legendarni tenisač Roger Federer objavio kraj karijere

Švicarski maestro protiv Zeca

Švicarski maestro je najstariji član trisa asova kojeg uz njega čine Đoković i Nadal te je njegovo umirovljenje simboličan kraj jedne prekrasne teniske ere. Federer je u svojoj dugoj karijeri u očaj bacao brojne teniske legende, dominirao je godinama, a na početku karijere se u par navrata susreo i s najboljim hrvatskim tenisačem, Goranom Ivaniševićem.

Prvi su se put susreli 2000. godine u Londonu. Tada 19-godišnji Federer je već bio najveći talent u svijetu tenisa, a deset godina stariji Ivanišević renomirano ime. Pobjedu je odnio Švicarac, a scenarij se ponovio i godinu dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubiteljima tenisa u sjećanju je ostala jedna fantastična razmjena udaraca u kojoj je Federer matirao našeg asa fantastičnim forehandom. Frustrirani Zec je na to svom silinom tresnuo reket o pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno ni Goran tada nije mogao pretpostaviti da će golobradi tinejdžer s druge strane mreže postati jedan od najvećih tenisača svih vremena. Njihov drugi i posljednji meč je ponovno dobio Federer godinu dana kasnije.

Uskoro se Ivanišević umirovio, a Federer nastavio krčiti svoj nevjerojatan teniski put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo