VELIKA VIJEST ZA HRVATSKU: / Karlović pristao igrati u finalu Davis Cupa!

Image

Sjajne vijesti za hrvatsku tenisku reprezentaciju uoči finala Davis Cupa. Ivo Karlović (37) je pristao igrati protiv Argentine i pomoći nacionalnoj momčadi u izostanku Borne Ćorića.

26.9.2016.
12:43
VOYO logo

Izbornik Željko Krajan je potvdio da se Karlović pristao vratiti u reprezentaciju za finalni okršaj Davis Cupa koji će se igrati od 25. do 27. studenoga u zagrebačkoj Areni. Div sa Šalate će uskočiti na mjesto 19-godišnjeg Borne Ćorića kojeg čeka operacija koljena i vjerojatno neće biti spreman do finala.

Image
'VRATI SE DOKTORE, TREBAMO TE!': /

Fanovi zasuli Karlovića porukama, mole ga da pomogne Hrvatskoj

Image
'VRATI SE DOKTORE, TREBAMO TE!': /

Fanovi zasuli Karlovića porukama, mole ga da pomogne Hrvatskoj

'Razumije situaciju'

Karlović posljednje četiri godine nije igrao za reprezentaciju zbog želje da se posveti individualnoj karijeri, a nije tajna ni da je imao nesuglasice s Hrvatskim teniskim savezom (HTS). Krajan ga je i prijašnjih godina zvao u nacionalnu vrstu, ali Zagrepčanin se nije želio vratiti. Sve dosad kad je odlučio pomoći momčadi u neugodnoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"Mogu najaviti da se Ivo Karlović vraća u reprezentaciju. To je najveća vijest koju smo mogli dobiti. S njim smo sigurno 20, 30 posto jači. Uz Bornu Ćorića koji ide na operaciju i ne znamo u kojem će biti stanju, Karlović pokriva sve rupe, tako da smo i dalje favoriti", rekao je izbornik Krajan nakon sastanka čelnika Hrvatskog teniskog saveza (HTS) sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem na kojem je potvrđeno da će Arena Zagreb biti domaćin finala.

"Ivo se nije želio gurati, ničim nametati. Prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo. Vidi da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Svi znamo koliko nam IvanDodig znači u parovima, a njemu je teško igrati i parove i singl. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da stvarno trebamo drugog igrača njegove kvalitete", dodao je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je, unatoč godinama, u vrhunskoj formi ove sezone. Trenutačno je 20. igrač svijeta, a ove je sezone osvojio turnire u Los Cabosu i Newportu te igrao finale u Washingtonu. Na nedavnom je US Openu, pak, dogurao do osmine finala. Karlović je, inače, bio dio momčadi koja je 2005. osvojila Davis Cup, ali tada nije odigrao nijedan meč.

Image

Reprezentacija koja je 2005. osvojila Davis Cup

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo