Poraz od 240. / Vekić razočarala i učinila Martić jedinom Hrvaticom u Melbourneu

Image
Foto: AP Images

Hrvatski tenis na Australian Openu više nije na sto posto

16.1.2019.
8:09
AP Images
VOYO logo

Kada je Petra Martić u jutarnjim satima sredila bivšu prvu juniorku svijeta Marketu Vondroušovu, a koji sat kasnije Marin Čilić i Mackenzieja McDonalda, činilo se da nema većih prepreka na putu ka zaokruživanju još jednog savršenog hrvatskog dana u Melbourneu.

Međutim, do 8/8 nismo stigli jer Donna Vekić još jednom neće vidjeti treće kolo prvog Grand Slama sezone, a bolju "papirnatu" priliku od ove koju je imala teško da je mogla i zamisliti. 240. igračica svijeta s pozivnicom Kimberly Birrell trebala je biti Osječankina ulaznica za treće kolo, no ondje će od Hrvatica igrati samo Martić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjerno smo naglasili papirnatu priliku jer ne želimo da ispadne kako je to veliki "gaf" najbolje hrvatske tenisačice, 20-godišnja Australka prije dva tjedna sredila je desetu igračicu svijeta Dariju Kasatkinu, pa i Kristinu Mladenovic. Dakle, ovdje definitivno nije zalutala.

Svejedno smo nekako bili uvjereni da Vekić ima svoju protivnicu u rukama s tenisom iz drugog seta, koji je malo zakomplicirala, a to "malo" ispalo je Australkino hvatanje zaleta za treći set u kojemu Vekić nije postojala. Prvi i jedini gem uzela je na 0:5. Žalit će za ovim još više ne prođe li u treće kolo druga nositeljica Angelique Kerber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je, pak, protiv Vondroušove opravdala svoju, doduše puno manju, ulogu favoritkinje koju su joj nametnuli oni kojima je to posao. Uskoro 28-godišnja Dućanka (19. siječnja) i drugi je put imala rješenje za mladu ljevoruku Čehinju iako je početak meča sugerirao da možda i nije tako jer tek osmi gem donio prvi osvojeni gem na servisu neke tenisačice.

Srećom, to je bila naša koja je u gemu za prvi set okrenula 15-40, dok smo se u drugom setu za prvi break morali strpjeti sve do sedmog gema. Martić je imala meč u rukama, ali tek je u drugom pokušaju dovršila posao koji ju vodi na petu igračicu svijeta Sloane Stephens. S Amerikankom je igrala 2013. godine u Cincinnatiju, sada joj je prilika za revanš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open, drugo kolo:

Donna Vekić (Hrvatska) - Kimberly Birrell (Australija) 4:6, 6:4, 1:6
Petra Martić (Hrvatska) - Marketa Vondroušova (Češka) 6:4, 7:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo