US OPEN / Donna Vekić u osmini finala parova, Swiatek uvjerljiva protiv Slovenke

Image
Foto: Profimedia

Napeta je bila sama završnica drugog seta kojeg su Hrvatica i Čehinja ipak uspjele dobiti, kod 6-5 su realizirale drugu set loptu

1.9.2023.
21:01
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Donna Vekić i njena partnerica Čehinja Karolina Pliškova izborile su osminu finala na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru godine.

Image
US OPEN /

Gojo saznao protivnika u trećem kolu: Dodig ispao, Vekić i Mektić prošli

Image
US OPEN /

Gojo saznao protivnika u trećem kolu: Dodig ispao, Vekić i Mektić prošli

U dvoboju drugog kola Vekić i Pliškova su pobijedile, nakon velike borbe, 11. nositeljice Zhaoxuan Yang iz Kine i Latishu Chan s Tajvana, sa 4-6, 7-5, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu su Yang i Chan kod 4-4 napravile break i potom uspješno obavile servis za 1-0, nakon čega su s breakom povele i u drugom setu. No, Vekić i Pliškova nisu zbog toga bile uzdrmane. Povele su 4-2, ali ipak nisu u tom naletu uspjele izjednačiti na 1-1 u setovima.

U trećoj dionici su Yang i Chan povele 2-0, ali je hrvatsko-češka kombinacija uzvratila sa šest dobivenih gemova u nizu, što im je osiguralo proboj u osminu finala. Tamo će Vekić i Pliškova igrati protiv pobjednica meča u kojem igraju Španjolke Bolsova Masarova protiv Kanađanke Fernandez i Amerikanke Townsend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iga se igra

Tek se neznatno u 3. kolu US Opena oznojila Poljakinja Iga Šwiatek, prva tenisačica na svijetu, koja je osminu finala izborila pobjedom protiv Slovenke Kaje Juvan od 6-0, 6-1.

U osmini finala Šwiatek će igrati protiv pobjednice meča Jelene Ostapenko i Bernarde Pere. Poljakinja ove godine brani prošlogodišnji naslov pobjednice u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čehinja Karolina Muchova se mučila tijekom prvog seta protiv Amerikanke Townsend, ali nakon što je dobila tie-break bez izgubljenog poena relativno je lako upisala pobjedu 7-6(0), 6-3.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo