Nakon Tornada, Đoković pokazao kakva je igračina!

Nakon što je drugo polufinale tenisača na US Openu u subotu prekinuto zbog tornada u New Yorku, nastavak u nedjelju donio je potpunu dominaciju Novaka Đokovića.

9.9.2012.
19:56
VOYO logo

Nevrijeme s jakim vjetrom i kišom u večernjim satima subote približilo se New Yorku i teniskim terenima US Opena, pa su organizatori prekinuli meč Novaka Đokovića i Davida Ferrera. U tom je trenutku Španjolac vodio 5:2. Međutim, sve što je Ferrer uspio učiniti u nedjelju bilo je dovršiti posao u prvom setu. Odservirao je 4. nositelj za 6-2, a potom je susret otišao u potpuno drugom smjeru.

Razigrani branitelj naslova i drugopostavljeni ove godine u New Yorku, Novak Đoković, s po dva je breaka u svakom od naredna tri seta kontrolirao rezultat i na kraju slavio nakon dva i pol sata igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je srpski tenisač i treći set dobiti uvjerljivije, no dozvolio je da se nakon ranog breaka i vodstva 2-0, Ferrer breakom vrati na 2-2 i drži u egalu do 5-4 kada novim oduzimanjem servisa Đoković zaključuje tu dionicu sa 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omjer međusobnih ogleda sada je 9-5 u korist Srbina koji će u ponedjeljak protiv Andyja Murraya igrati svoje četvrto, te treće uzastopno finale na posljednjem Grand Slamu sezone. Nakon poraza u prva dva, lani je do naslova došao pobjedom protiv Rafaela Nadala.

Do sada su se Đoković i Murray susretali 14 puta, a uspješniji je srpski tenisač koji vodi 8-6. Ove godine su četiri puta odmjerili snage, a obojica su slavila po dva puta. Zadnji meč su odigrali na Olimpijskim igrama u Londonu gdje je u polufinalu s dva puta po 7-5 bolji bio Britanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savršenu sezonu talijanske tenisačice Sara Errani i Roberta Vinci okrunile su osvajanjem drugog Grand Slam naslove. U finalu US Opena druge nositeljice su sa 6-4, 6-2 nadigrale češku kombinaciju Hlavackova i Hradecka...

Od ponedjeljka će Errani i Vinci zauzimati prve dvije pozicije na WTA ljestvici igračica parova, a da su uistinu najbolje potvrdile su sigurnom finalnom pobjedom u New Yorku nad 3. nositeljicama Andreom Hlavackovom i Lucijom Hradeckom za sat i 16 minuta igre. Odličan prvi servis kojeg su ubacivale u 79 posto slučajeva, uz 67 posto realizacije istog, jedan je od ključnih elemenata velike pobjede. Realizirale su Talijanke 5 od 7 break-lopti, a pripomogle su i Čehinje s 10 neprisiljenih pogrešaka više (25-15). Ove su godine Errani i Vinci osvojile sedam turnira od čega je potrebno, uz ovaj trijumf na US Openu, izdvojiti i pobjedu na Roland Garrosu, dok su na Australian Openu igrale finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo