PAZI, AVION: / Urnebesni Ivo otkrio zašto se nitko ne usudi odigrati lob protiv njega

Image
Foto: Screenshot/Twitter
26.11.2015.
19:20
Screenshot/Twitter
VOYO logo

S 211 centimetara Karlović je najviši tenisač među profesionalcima. Svoju visinu zna iskoristiti na terenu, ali u hotelima mu ona stvara prilične poteškoće.

"Ponekad mi je teško pronaći veliki krevet. U zemljama poput Francuske i Švicarske kreveti su tako mali", požalio se Div sa Šalate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez problema s djevojkama

Novinari su u šali primijetili da je u teniskom svijetu teško pronaći igrača kojeg Karlović može zagrliti bez saginjanja. Najbliži je tome John Isner (208 cm).

"Ne znam jesam li ikada zagrlio nekoga svoje visine. Ne, nisam grlio Isnera. Tko zna, možda ga zagrlim sljedeći put kad ga vidim. Lakoćom mogu grliti ljude. Samo se moram sagnuti", uz smijeh je rekao Doktor Ivo koji ni sam ne zna zašto je toliko izrastao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tata mi je visok 191 centimetar, a mama 172. Obitelj mi je visoka, ali ne poput mene. Ne znam kako sam ja toliko narastao. Ali suprotno mnogim mišljenjima, nisam imao problema u pronalaženju djevojaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednosti i mane

Na teniskom terenu Karlovićeva visina ima i prednosti i mana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tenisu moraš biti brz, a s mojom visinom se teško kretati. Dečki koji su visoki 180 ili 190 centimetara su brži od mene. Ali moraš naučiti koristiti druge prednosti. U mojem slučaju, imam veliki doseg, snagu i dobar servis."

Protiv Karlovića, dakako, nije lako osvojiti poen lobom. Jedan od rijetkih kojem je to uspjelo je švicarski genijalac Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rogerov lob

"Sjećam se kako me Roger jednom lobao na Australian Openu. Ljudi obično ne pokušavaju igrati lob protiv mene jer ako lopta ode iznad mene, mogla bi pogoditi avion ili oblak. Ali toga me dana Roger lobao. Bio je to čudan poen", prisjetio se Zagrepčanin koji ni s 36 godina ne pomišlja na kraj karijere, štoviše i dalje ima velike ambicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zadnje dvije ili tri godine shvatio sam koliko volim ovaj sport. Igrat ću što duže budem mogao. Volio bih osvojiti naslov na Masters 1000 turniru. To bi bilo nevjerojatno, bio bi to šlag na tortu. Vjerujem da je to moguće, ali bit će teško", zaključio je Karlović.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo