UGLEDNI SVJETSKI MEDIJI O SERENINOM INCIDENTU: / 'Ponizila se svojim ponašanjem, ali sama si je kriva za to'

Image
Foto: AFP

'Za Serenu je to bio nezaboravni meč, ali iz krivih razloga'

9.9.2018.
11:49
AFP
VOYO logo

Serena Williams odigrala je finale koje će zasigurno još dugo pamtiti. Ne zato jer je izgubila od mlade Japanke Osake, nego što se našla u središtu incidenta o kojem bruji teniski svijet. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Ugledni svjetski mediji pišu o incidentu. Pa tako novinar Ben Rothenberg u New York Times-u piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stajala na terenu i prozvala suca da je lopov'

"Za Serenu je bio to nezaboravni meč, ali iz krivih razloga. Usred velikog finala na US Openu protiv Osake na stadionu Arthur Ashe u subotu, u lovu na rekordni 24. Grand Slam naslov, Serena Williams je stajala na terenu i prozvala suca da je lopov. To nije put kojim bi trebala ići 36-godišnja Williams, možda i najveća igračica koju je ovaj sport vidio, u noći koja je trebala biti proslava njezine karijere i povratak u svjetskih teniski vrh i tenisu nakon godinu dana i rođenja djeteta", piše spomenuti autor.

Umjesto svečanog trenutka, ružna situacija

US Today, možda i najčitaniji dnevni list u SAD-u, javlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto trijumfa, Serena Williams se ponizila ponašanjem na US Openu. Umjesto da ima najveći uspjeh svoje karijere, Serena Williams imala je najružniji trenutak. I ona je sama kriva za to. Williams se rastopila na subotnjem popodnevnom meču US Opena, uz tantrum zbog kršenja ponovljenih pravila. To ju je i koštalo rekordne titule na Grand Slamu 24. i, najgore od svega, 'opljačkala' je Naomi Osaka, uskrativši joj središnju medijsku pozornost koju je tako bogato zaslužila osvajanjem svog prvog Grand Slam naslova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S one strane Atlantica se vraćamo u Europu. Ugledni Guardian javlja kako Serena Williams optužuje da se prema njoj postupilo rigoroznije nego prema muškarcima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tim se na svom Twitter profilu složila i Victoria Azarenka, koja je napisala kako se ništa od ovog ne bi ni dogodilo da je bio muški meč...

"Da, ne bi", naglašava Azarenka u svojem postu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo