OGLAS

TENIS NAKON OVOG VIŠE NEĆE BITI ISTI: / Nagradni fond US Opena uistinu je nevjerojatan

Image
Foto: AFP, KENA BETANCUR

Ovogodišnje izdanje US Opena imat će nagradni fond od 46,3 milijuna dolara što je rekordni nagradni fond u teniskoj povijesti.

13.7.2016.
11:05
AFP, KENA BETANCUR
VOYO logo

"Ponosni smo što će US Open imati rekordni nagradni fond u teniskoj povijesti. Investiramo u veliki sportski događaj što će osjetiti i navijači i igrači," kazala je predsjednica Američkog teniskog saveza (USTA) Katrina Adams.

Posljednji Grand Slam sezone imat će četiri milijuna dolara veći nagradni fond nego lani. Dodajmo kako je nagradni fond Wimbledona ove godine iznosio 37,2 milijuna dolara, Roland Garrosa 35,4 milijuna, a Australian Opena 33,57 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3,5 milijuna dolara

Pobjednici US Opena u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će po 3,5 milijuna dolara. Ulazak u finale vrijedan je 1,75 milijuna, dok primjerice nastup u 1. kolu donosi 43,300 dolara. Dodajmo kako su Andy Murray i Serena Williams za nedavnu pobjedu u Wimbledonu dobili po 2,65 milijuna dolara.

Naslov pobjednika na US Openu prošle godine osvojili su Novak Đoković i Flavia Pennetta, dok je 2014. godine u muškoj konkurenciji slavio hrvatski tenisač Marin Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo