'SUTRA MOGU ZAVRŠITI KARIJERU': / Đoković posljednjim izjavama prestrašio obožavatelje

Image
Foto: Profimedia

Jedino za što se Đokoviću i dalje itekako isplati boriti u tenisu jesu Grand Slamovi

30.10.2019.
14:25
Profimedia
VOYO logo

Srpski tenisač Novak Đoković, polako, ali sigurno, ulazi u suton svoje velike i plodnosne karijere. Đoković je već zagazio u 33. godinu života polako se priprema za dan kada će se oprostiti od profesionalnog tenisa, a trenutno igra, kako je i sam rekao iz čiste osobne satisfakcije.

"Zapravo, više nemam obaveze igrati. Mogao bih sutra završiti karijeru jer otac sam dvoje divne djece, a sin ima pet godina i pred polaskom je u školu. Volio bih više vremena provoditi s njima... Međutim, sretan sam što igram. Vrlo sam motiviran. Spreman sam za nove pobjede u ovom sjajnom sportu", rekao je Novak Đoković francuskom Canalu +.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Serbia's Novak Djokovic celebrates after defeating Austria's Dominic Thiem during their ATP Madrid Open semi-final tennis match at the Caja Magica in Madrid on May 11, 2019., Image: 432514010, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Iako ne najavljuje skori kraj karijere, Đoković je svjestan da vjerojatno neće igrati tenis u Federerovim godinama jer Švicarac je na pragu 40. godine života i još uvijek je među najbolja tri tenisača današnjice, koji su, recimo usput, sve odreda veterani. Zanimljivo je reći kako Đoković ima pozitivne omjere s obojicom velikana. S Rafaelom Nadalom ima 28-22, dok sa Švicarcem ima 26-22.

"Da, osjećam da imam psihičku prednost. Tako je prije početka meča, ne tijekom. Kada igrate, koncentrirani ste samo na sljedeći poen, ali prije meča, da, osjećam da sam u prednosti", rekao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino za što se Đokoviću i dalje itekako isplati boriti u tenisu jesu Grand Slamovi. Federer kojem se doista bliži kraj ima ih 20 osvojenih, Nadal 19, a Đoković kaska sa 16, ali je najmlađi od ove trojice i samim time, ako ostane zdrav, ima velike šanse povećati broj osvojenih turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo