BLIŽI SE KRAJ DRAME / Srbi ovo neće htjeti čuti, odvjetnik otkrio katastrofalnu vijest za Đokovića: 'Zbog toga ga mogu odmah poslati na avion...'

Image
Foto: Profimedia

Sve je izvjesnije da se Novak Đoković neće još dugo zadržati u Australiji

13.1.2022.
14:50
Profimedia
VOYO logo

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković svojim dolaskom u Australiju na Australian Open izazvao je brojne kontroverze.

Image
SLAVNI TENISAČ IZGUBIO ŽIVCE /

Đokoviću stigla jedna od najžešćih kritika: 'Novak igra po svojim pravilima, a mi ostali izgledamo kao budale...'

Image
SLAVNI TENISAČ IZGUBIO ŽIVCE /

Đokoviću stigla jedna od najžešćih kritika: 'Novak igra po svojim pravilima, a mi ostali izgledamo kao budale...'

Odmah po dolasku u Melbourne poništena mu je viza, usput je i potvrđeno da nije cijepljen, a on je na sudu uspio poništiti tu odluku. Nakon toga, Novak je izašao na slobodu i onda je na društvenim mrežama potvrdio redoslijed događaja i njegovih aktivnosti koji su prethodili pozitivnom PCR nalazu na koronavirus u prosincu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je 14. prosinca u Beogradu bio na košarkaškoj utakmici nakon koje su mnogi bili pozitivni na koronavirus. Dva dana nakon utakmice, 16. prosinca, unatoč tome što nije imao simptome zaraze covidom-19, Đoković se testirao brzim antigenskim testom na koronavirus te je rezultat toga testa bio negativan. Istog je dana, kao dodatnu mjeru opreza, napravio i PCR test čije je rezultate čekao do 17. prosinca.

Sljedećeg dana, Đoković sudjeluje na teniskom događaju gdje je djeci dijelio priznanja, a prije tog događaja ponovno je napravio brzi antigenski test koji je opet bio negativan.  Poručio je i da je sljedećeg dana, 18. prosinca, otkazao sve svoje aktivnosti, osim intervjua za novine L’Equipe, istaknuvši da se na njega obvezao još ranije te se osjećao "dužnim napraviti intervju" te da nije htio "iznevjeriti novinara". Tvrdi i da je za cijelo vrijeme intervjua održavao distancu i nosio masku, osim trenutka kada su ga fotografirali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je, dakle, priznao da je hodao zaražen i zbog toga bi mogao imati velike probleme. Sve je izvjesnije da će ga Australci ubrzo deportirati iz zemlje, a tu odluku bi uskoro trebao donijeti ministar imigracije Alex Hawke.

Bez odlaska na sud

Srpski odvjetnik Nemanja Todorović  u jutarnjem programu Kurir televizije otkrio je loše vijesti za Đokovića - Australci ga mogu jako lagano istjerati iz zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novak je tražio vizu i dobio ju je. Tražio je medicinsko izuzeće na osnovu preboljenog koronavirusa jer moramo znati da ulazak u Australiju nije uvjetovan cijepljenjem. Znači, postoje osobe koje ne moraju biti cijepljene. Novak se pozvao na izuzetak od pravila, tražio je ulazak i ulazak mu je odobren. Onog trenutka kad je stupio na australsko tlo, stvari su se promijenile. Zašto se to dogodilo, izgleda da nitko ne zna", rekao je Todorović na početku.

"Stvar je u tome što svaka država na svijetu brani svoj suverenitet i tako što može dopustiti ili zabraniti stranom državljaninu ulazak na teritorij na osnovu diskrecijske odluke. Da objasnimo, ministar može nešto napraviti i nikome ne mora objašnjavati zašto je to učinio. Trenutno postoji rok od 72 sata u kojemu ministar može uskratiti vizu koju je Novak ponovo dobio i tada se ne ide na sud nego izravno u avion", poručio je Todorović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo