ZANIMLJIVO U MELBOURNEU / Sprema se najneobičniji Australian Open: Nadal stigao preuzeti Đokovićev tron, Srbina još uvijek nema

Image

Nadal će biti glavni favorit da osvoji 21 Grand Slam turnir i tako se odvoji od Federera i Đokovića, koji imaju 20 naslova

31.12.2021.
15:30
VOYO logo

Španjolski tenisač Rafael Nadal doputovao je u Melbourne i tako je otklonio strahove da bi mogao propustiti prvi Grand Slam sezone.

 "Nemojte reći nikome... evo me", kaže u poruci na Twitteru gdje stoji na terenu Rod Laver Arene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je nedavno bio pozitivan na koronavirus nakon što je sredinom prosinca igrao na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju. Prije toga je četiri mjeseca bio izvan terena zbog ozljede stopala. Nakon što je ispao u polufinalu Roland Garrosa propustio je Wimbledon, OI u Tokiju i US Open.

Budući da na Australian Openu neće biti Federera, koji se oporavlja od operacija koljena, a nastup Novaka Đokovića je vrlo upitan jer se još ne zna da li je cijepljen, a što je obaveza, Nadal će biti glavni favorit da osvoji 21 Grand Slam turnir i tako se odvoji od Federera i Đokovića, koji imaju 20 naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Nadal je samo jednom osvojio Australian Open (2009), a četiri puta je gubio u finalu - dva puta od Đokovića (2012. i 2019.) i po jednom od Wawrinke (2014) i Federera (2017).

Image
IVAN MARTINOVIĆ /

Govore da je novi Pero Metličić: 'Ma neka su Francuzi odmah, trebamo im vratiti za ono za OI. Jedva čekam'

Image
IVAN MARTINOVIĆ /

Govore da je novi Pero Metličić: 'Ma neka su Francuzi odmah, trebamo im vratiti za ono za OI. Jedva čekam'

Turnir bez sestara Williams

Zbog problema s ozljedom noge od mogućeg nastupa na Australian Openu odustala je 41-godišnja američka tenisačica Venus Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno je Venus tek 318. na WTA ljestvici i do nastupa u glavnom turniru mogla je doći jedino kroz dobivanje pozivnice. Međutim, sada i ta opcija otpada.

Tijekom karijere Venus je osvojila sedam Grand Slam kruna, ali nikada nije slavila u Melbourneu gdje je dva puta igrala finale (2003. i 2017. godine) te je u oba slučaja izgubila u završnom meču od mlađe sestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je nastup na Australian Openu otkazala upravo Serena, zbog ozljede koljena te po prvi puta, nakon čak 25 godina, na prvom Grand Slam turniru u godini neće biti jedne od dvije sestre Williams.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo