SJAJNA VIJEST UOČI POČETKA DAVIS CUPA: / Jedan od najboljih svjetskih tenisača otkazao nastup protiv Hrvatske

Image

Mate Pavić trebao bi biti spreman za nastupe

16.11.2019.
17:06
VOYO logo

Pripreme hrvatske reprezentacije za završni turnir Davis Cupa su se približile kraju, jer je u nedjelju u 11 sati rok za prijavu konačnog sastava s pet igračkih imena. Dan potom, u ponedjeljak u 16 sati, branitelj naslova odigrat će prvi susret u novom sustavu ovog natjecanja, u skupini B, a suparnik će biti Rusija.

U prvom meču sastat će se drugorangirani igrači, a nakon toga slijedi okršaj najboljih iz oba sastava. Poslije toga na redu je meč parova. Po svemu sudeći, u ruskom sastavu neće biti prvog reketa DaniilaMedvedjeva (4. na ATP listi), koji je, kažu posljednje informacije, zbog umora otkazao nastup. Tako su sada potencijalni suparnici KarenHačanov, AndrejRubljov i JevgenijDonskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pripreme za sada teku jako dobro. Svi smo dosta dobro izgledali na terenu posljednjih dana, čak i BornaĆorić, koji je imao sitnih zdravstvenih problema. U petak i subotu je jako dobro trenirao”, kaže izbornik Franko Škugor. “Svima nam uvjeti odgovaraju, nismo imali problema s tim i možemo biti zadovoljni. Nismo još odlučili koga ćemo prijaviti u sastav, večeras (subota, op.) ćemo sjesti i dogovoriti se. Sigurno je da jednu izmjenu moramo napraviti, jer Marin Čilić nije s nama, a moramo odlučiti I koji će par igrati. Važno je da smo svi dobro, uključujući MatuPavića, koji je imao poteškoća s leđima posljednjih dana, no i on se osjeća bolje, pa se nadamo da će i on biti spreman za igru.”

Image
Foto: Profimedia

Croatia's Ivan Dodig (L) speaks with Croatia's Mate Pavic as as they compete against France's Pierre-Hugues Herbert and France's Nicolas Mahut in their doubles rubber for the Davis Cup final tennis match between France and Croatia at the Pierre Mauroy Stadium in Villeneuve-d'Ascq, northern France, on November 24, 2018., Image: 398080786, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Kako su naši igrači prihvatili novi sustav natjecanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dosta je promjena u odnosu na dosadašnji Davis Cup. Svima je to novo. Od prvog dana kad smo došli, u utorak, nismo imali nikakvih primjedbi I maksimalno su se potrudili da sve bude jasno. Organizacija je do sada bila odlična”, kaže Franko Škugor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo