Serena Williams trijumfom izjednacila Evert i Navratilovu

Americka tenisacica Serena Williams po treci je puta uzastopce osvojila posljednji Grand Slam turnir sezone, US Open, svladavsi u finalu u New Yorku Dankinju Caroline Wozniacki s uvjerljivih 6:3, 6:3.

8.9.2014.
8:52
VOYO logo

Prva tenisacica svijeta potvrdila je svoju klasu u finalu protiv Wozniacki, a 32-godisnja Serena se upisala i u tenisku povijest s 18. osvojenim Grand-Slamom, cime se izjednacila s legendarnim igracicama Chris Evert i Martinom Navratilovom. Vise naslova od Serene u Open eri ima samo Steffi Graf (22).

Williams je pobjedom na US Openu bez izgubljenoga seta ipak uspjesno zavrsila godinu, u kojoj na preostala tri velika turnira nije otisla dalje od osmine finala. Na Australian Openu izgubila je u osmini finala, na Roland Garrosu u drugom kolu, dok je u Wimbledonu porazena u trecem kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wozniacki je izgubila i svoj drugi Grand Slam finale i jos ceka naslov na najvecim turnirima. I prvi je put igrala u finalu US Opena, a bilo je to 2009. godine kada ju je u borbi za naslov savladala Kim Clijsters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo