VIDEO: / Lijepa Bjeloruskinja plakala kao kišna godina!

Bio je to tenis o kojem će svjedoci još dugo pričati, finale u kojem sretni gledatelji US Opena nisu više znali za koga navijati.

10.9.2012.
9:08
VOYO logo

"Već sam pripremala svoj govor kao poražena", priznala je Serena Williams nakon što se vratila od zaostatka 5:3 u trećem setu i dobila meč sa 6:2, 2:6, 7:5.

"Nikada ne odustajem! Nikada, nikada, nikada ne prestajem igrati. Toliko sam se puta vraćala u mečevima dosad da sam shvatila da nikad ne smijem reći gotovo je", rekla je četverostruka osvajačica US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svatko tko je gledao povijesno žensko finale ovogodišnjeg US Opena može se u zadovoljstvu čuditi: Tko je ovdje danas igrao - tenisačice ili tenisači, Serena i Viktorija ili Đoković i Murray?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledali smo atomski tenis, spektakl za pamćenje kakav već dugo nije viđeno u ženskoj konkurenciji. Uoči meča je apsolutni favorit bila Serena. Američka sportska legenda koja zadnjih mjeseci igra jedan nadnaravni, gotovo muški tenis, i koja je udarački toliko premoćna u odnosu na sve ostale, da većinu meča gotovo zaboravlja trčati, dirigira iz sredine, moćno servira i rastura s osnovne linije. Ali ovoga puta na drugoj strani nisu bile Errani, Ivanović, Hlavackova ili Makarova, kojima slavna mlađa seka ukupno na ovom US Openu nije prepustila dovoljna gemova ni za pobjedu u jednom meču s tri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je bila nevjerojatna Aza, tenisačica koja je od finala US Opena napravila šou, i koja će sasvim sigurno predvoditi novo doba ženskog tenisa.

23-godišnja Bjeloruskinja, koja je sama prije finala priznala da je Serenu prvi put zadivljeno gledala još kad je imala devet godina, odigrala je vjerojatno najbolji meč u karijeri, servirala je za pobjedu na prepunom Arthur Asheu i samo 15-ak minuta poslije plakala kao kišna godina... jer je zbog par grešaka, tako netipičnih za nju, izgubila taj povijesni, već dobiveni meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ovo nije bio kraj teniske čarolije u New Yorku. Ostaje nam još jedan spektakl - muško finale. Novak Đoković protiv Andya Murraya, ponedjeljak u 22 sata po hrvatskom vremenu. Ne propustite!

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo