SENZACIJA NA POMOLU: / Đoković na rubu ispadanja, kiša odgodila debakl! Čilić korak do osmine finala

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković nalazi se na rubu senzacionalnog poraza u 3. kolu Wimbledona, a od potpunog potonuća ga je spasila kiša.

1.7.2016.
21:42
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

Đoković je izgubio prva dva seta protiv Amerikanca Sama Querreyja prije no što je kiša prekinula meč i nastavak odgodila za subotu. Querrey je prvi set osvojio u tie-breaku s 8-6, a potom u drugom setu potpuno pomeo prvog igrača ATP ljestvice sa 6-1, uz dva oduzeta servisa.

Ispao Wawrinka

Querrey je imao odgovor na sve Đokovićeve pokušaje, učinivši Srbina posve nemoćnim. No, tek ćemo u subotu saznati ima li snage za kompletiranje senzacije ili će završiti kao Kevin Anderson koji je lani na londosnkoj travi vodio s 2-0 u setovima protiv Đokovića, ali nije izdržao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković trenutno drži naslove na sva četiri Grand Slama, ima 30 pobjeda u nizu, a posljednji je poraz doživio u lanjskom finalu Roland Garrosa od Stana Wawrinke. A kad smo kod Wawrinke, njega je u 3. kolu pobijedio argentinski tenisač Juan Martin del Potro s 3-6, 6-3, 7-6 (2), 6-3. Bio je to njihov šesti dvoboj i četvrta uzastopna pobjeda Argentinca koji je posljednje tri sezone proveo više po bolnicama i operacijskim dvoranama, nego na teniskim terenima. Del Potro je u Wimbledonu zaigrao po prvi put nakon 2013. godine, a ujedno mu je ovo prvi nastup na nekom Grand Slam turniru nakon Australian Opena 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš Marin Čilić je na dobrom putu da izbori plasman u osminu finala. Protiv Slovaka Lukaša Lacka vodi sa 6-3, 6-3, 0-1, a i ovaj će meč biti nastavljen u subotu. Pobjednik ovog dvoboja će u sljedećem kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Keija Nishikorija i Andreja Kuznjecova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo