Par opet presudio / Sa Srbijom za finale: Jurak i Konjuh spasile stvar protiv Gruzije

Image
Foto: HTS

Hrvatski par ponovno je donio odlučujući bod

7.2.2019.
17:23
HTS
VOYO logo

Hrvatska i Srbija u petak će međusobno odlučivati o pobjedniku skupine A Euroafričke zone u engleskom Bathu i sudioniku finala iz kojega će samo pobjednik u travnju igrati kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Ponovno je pobjedu Hrvatskoj, kao i prvog dana, donio par, nakon Darije Jurak i Jane Fett, koje su sredile Tursku, u "presudi" Gruzijkama našoj najiskusnijoj reprezentativki asistirala je Ana Konjuh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21-godišnja Dubrovkinja definitivno ima najveće zasluge u ovom trijumfu jer je u prvom susretu donijela prvi bod pobijedivšiMariam Bolkvadze sa 6:4, 6:3, da bi Fett potom propustila riješiti sve protiv Ekaterine Gorgodze.

Moglo se sve obiti o glavu planu izbornice Ive Majoli da poštedi Donnu Vekić igre u četvrtak, što je bio i sasvim logičan potez jer Gruzija je izgledala kao prava prilika da Osječanka predahne i osvježi se koliko može, međutim, srećom su Jurak i Konjuh izvukle stvar protiv Gorgodze i Kalašnjikove koje su imale 5:3 u prvom setu, no do kraja meča osvojile su još jedan gem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju ove skupine Srbija je Tursku sredila nakon dva meča singla. Ivana Jorović nadigrala je Caglu Buyukakcay sa 6:2, 6:3, dok je Aleksandra Krunić bila bolja od Pemre Ozgen s 3:6, 6:4, 6:2.

Fed Cup, parovi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

D. Jurak/A. Konjuh - E. Gorgodze/O. Kalašnjikova 7:5, 6:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo