REVOLUCIJA U TENISU: / Prođe li ovaj pokus, u teniskom svijetu više ništa neće biti isto

Image
Foto: AFP

Donesena odluka nazvana je onom koja bi mogla označavati prekretnicu, a priliku će je imati vidjeti gledatelji turnira najboljih mladih tenisača svijeta koji će se u Milanu igrati u studenom.

19.9.2017.
18:41
AFP
VOYO logo

Premijerno će se ondje tijekom inauguralnog izdanja Next Generation ATP Finalsa igrati mečevi bez linijskih sudaca, javlja BBC. Umjesto ljudi koji donose odluke o tome je li loptica bila unutar terena ili puknuta u aut, posao će odrađivati Hawk-Eye tehnologija koja će provjeravati svaku takvu situaciju, a jedini sudac koji će biti prisutan tijekom meča jest onaj glavni.

Turnir osmorice najboljih igrača mlađih od 21 godine će se igrati od 7. do 11. studenoga u Milanu gdje bi se mogla iskušati i ideja sa kraćim setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hawk-Exe je u svijet tenisa uveden 2007. godine na Wimbledonu. Omogućava igračima u pitanje dovesti ispravnost odluke linijskih sudaca. U Milanu će odluke biti konačne, a igrači bez prava žalbe na njih. Ipak, dvojbene situacije bit će popraćene slikom na ekranima na stadionu, a eventualni prijestupi tijekom servisa dosuđeni pregledom snimke kamera koja će snimati stopala igrača koji u tom trenutku servira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo