POVIJEST SE PONAVLJA / Revanš iz 2022. godine: U finalu Indian Wellsa Swiatek i Sakkari

Image
Foto: profimedia

Za 22-godišnju Poljakinju ovo je drugo finale u Indian Wellsu, a u prvom, odigranom 2022. došla je do naslova pobijedivši u finalu Grkinju Mariju Sakkari s kojom će se i ove godine boriti za naslov

16.3.2024.
11:40
profimedia
VOYO logo

Najbolja tenisačica svijeta Poljakinja Iga Šwiatek prva je finalistica WTA 1000 turnira u Indian Wellsu, a za pobjedu 6-2, 6-1 protiv Ukrajinke Marte Kostjuk trebala je 69 minuta.

Image
TRI OD TRI /

Mektić obnovio suradnju s bivšim partnerom pa osvojio Masters u Indian Wellsu

Image
TRI OD TRI /

Mektić obnovio suradnju s bivšim partnerom pa osvojio Masters u Indian Wellsu

Meč je bio lišen svake neizvjesnosti, jer Kostjuk nije imala pravu ideju kako se suprotstaviti prvoj nositeljici. Nakon što je uvjerljivo osvojila prvi gem na servisu, Ukrajinka je u sljedećih pet gemova osvojila pet poena, a Šwiatek je iskoristila prvu set-loptu za osvajanje prve dionice meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva tri gema drugog seta su bila neizvjesna, svaki je otišao do izjednačenja, ali je i svaki od njih osvojila Poljakinja. Kostjuk je tada zatražila pomoć fizioterapeuta zbog bolova u lijevom stopalu. Prekid nije utjecao na Šwiatek, koja je do kraja meča suparnici prepustila jedan gem.

Poljakinja je nastavila svoj impresivan niz pobjeda na WTA 1000 turnirima u mečevima u kojima je osvojila prvi set. Šwiatek, naime, nikada na turnirima ove razine nije izgubila kad je osvojila prvi set, a njen niz je došao do 69-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 22-godišnju Poljakinju ovo je drugo finale u Indian Wellsu, a u prvom, odigranom 2022. došla je do naslova pobijedivši u finalu Grkinju Mariju Sakkari s kojom će se i ove godine boriti za naslov.

Sakkari je svladala Amerikanku Coco Gauff s 6-4, 6-7(5), 6-2 u drugom polufinalu WTA turnira u Indian Wellsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale Grkinje Marije Sakkari protiv Amerikanke Coco Gauff rješavalo se znatno duže. Ne samo da je rezultat bio tijesan s preokretima, nego se umiješala i kiša, koja je prekinula meč na dva sata dok je Grkinja dobila prvi set. Nakon drugog prekida, Sakkari je u drugom setu napravila break u meču za vodstvo od 5-4 i tri meč lopte, ali prvakinja US Opena Gauff se izvukla i dobila set u "tie-breaku".

Sakkari se ipak nije dala smesti, nastavila je s kvalitetnom igrom, konačno pobijedivši nakon 2 sata i 41 minutu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo će biti šesto finale u kojem će se sučeliti Swiatek i Sakkari. Bilanca se trenutno okreće u korist Grkinje, koja ima tri pobjede, no, Swiatek je, nakon što je izgubila prva tri meča protiv Sakkari, dobila posljednja dva, 2022. u Dohi i Indian Wellsu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo