RAZBUKTAVANJE KORONE NA ADRIA TOURU SE MOGLO SPRIJEČITI? / Dimitrov je dva dana bio loše, ali odbio se testirati

Image
Foto: Profimedia

Procurio je zanimljiv detalj koji otkriva kako se cijeli slučaj možda mogao i ranije riješiti

22.6.2020.
23:24
Profimedia
VOYO logo

Završnica revijalnog Adria Toura u Zadru otkazana je zbog toga što se doznalo da je Bugarin Grigor Dimitrov, jedan od sudionika, zarađen koronavirusom. Naknadnim testiranjima ustanovljeno je kako su virus, vjerojatno od njega, pokupili i hrvatski tenisač Borna Ćorić, te još dvojica trenera.

No, procurio je zanimljiv detalj koji otkriva kako se cijeli slučaj možda mogao i ranije riješiti. Kako tvrdi Jutarnji list pozivajući se na neimenovani izvor iz organizacije turnira, "Grigor Dimitrov ugrozio je zdravlje svojih kolega i svih koji su ga okruživali tijekom turnira. Da je na vrijeme prijavio da se ne osjeća dobro, do širenja virusa na Adria Touru vjerojatno ne bi došlo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

20.06.2020., Zadar - Teniski turnir Adria tour: Borna Coric i Grigor Dimitrov. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Osjećao se loše

Dimitrov je, navodno, znao već dva dana prije turnira da nešto nije u redu, a Jutarnji tvrdi kako se osjećao loše i kako je imao temperaturu, ali je odbio mogućnost testiranja i nastupio je u meču protiv Ćorića.

"Moja je pretpostavka da se širenje virusa dogodilo na košarkaškoj utakmici. Bilo je puno bliskih kontakata, pa i grubljih duela, pridržavanja, igrači su se oznojili. Dimitrov je čak u jednom trenutku 'složio' Đokovića na pod. Nemoguće je isključiti da već tada netko nije pokupio virus", rekao je izvor Jutarnjeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo