TEŽAK ŽDRIJEB

NADAL DOLAZI U HRVATSKU: Nakon finala Davis Cupa našu reprezentaciju čeka još teži posao!

Hrvatski tenisači će u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa od 3. do 5. veljače sljedeće godine ugostiti Španjolsku, odlučeno je ždrijebom održanim u četvrtak u londonskom uredu glavnog pokrovitelja natjecanja BNP Paribasa.

Najuspješnija reprezentacija u Davis Cupu u posljednjih 15 godina, koja se pobjedom u Indiji vratila u Svjetsku skupinu, suprotstavit će se hrvatskim tenisačima u 1. kolu Svjetske skupine, a kako su Španjolci bili domaćini u jedinom dosadašnjem dvoboju, tako će se taj dvoboj igrati u Hrvatskoj, samo dva mjeseca nakon finalnog obračuna s Argentincima koji je na rasporedu od 25. do 27. studenoga.

GDJE ĆE SE IGRATI FINALE DAVIS CUPA? Čilić progovorio o problemu koji muči cijelu naciju

Četiri naslova

Za pretpostaviti je da će Španjolska nastupiti u najjačem sastavu, odnosno da će izbornica Conchita Martinez na raspolaganju imati sve najbolje igrače, uključujući i osvajača 14 pojedinačnih Grand Slam naslova Rafaela Nadala.

Španjolska je od 2000. godine, kad je stigla do svog prvog naslova u Davis Cupu, taj trofej osvajala još četiri puta (2004., 2008., 2009. i 20011.) te još dvaput gubila u finalu (2003. i 2012.). Hrvatska je jedini put u finalu zaigrala 2005. u Bratislavi, kad je pobjedom nad Slovačkom stigla do jedinog naslova.

Poraz u Valenciji

U jedinom prijašnjem dvoboju Hrvatske i Španjolske odigranom u Valenciji, u četvrtfinalu 2003. godine, Španjolci su slavili s 5-0. Za Hrvatsku su igrali Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Lovro Zovko i Mario Radić, a izbornik je bio Nikola Pilić, dok je španjolski izbornik Jordi Arrese na raspolaganju imao Juana Carlosa Ferrera, Carlosa Moyu, Alberta Costu i Alexa Corretju. Igralo se na zemljanoj podlozi.

Pobjednici dvoboja prvog kola plasirat će se u četvrtfinale, dok će poraženi u borbu za ostanak. Dvoboji četvrtfinala na rasporedu su od 7. do 9. travnja sljedeće godine, polufinalni dvoboji bit će odigrani od 15. do 17. rujna, a dvije najuspješnije reprezentacije će se u finalu boriti za trofej u terminu od 24. do 26. studenoga. Poražene reprezentacije iz prvog kola čeka borba za ostanak u Svjetskoj skupini, a ti će dvoboji biti igrani u terminima polufinalnih dvoboja, od 15. do 17. rujna.


Svjetska skupina – 1. kolo (3 – 5. veljače 2017.)

Argentina (1) – Italija

Njemačka – Belgija (7)

Australija – Češka (4)

SAD – Švicarska (5)

Japan – Francuska (6)

Kanada – V. Britanija (3)

Srbija (8) – Rusija

HRVATSKA (2) – Španjolska

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr