Sad ili nikad: Ima povijesnu priliku na Wimbledonu

'Učinit ću sve što je u mojoj moći da osvojim Wimbledon.

6.7.2012.
8:37
VOYO logo

Eventualnom pobjedom u finalu Wimbledona protiv Serene Williams u finalu Wimbledona, poljska 23-godišnja tenisačica Agnieszka Radwanska stigla bi do prvog Grand Slam naslova karijeri i po prvi puta bi postala prva tenisačica svijeta na WTA ljestvici.

"Učinit ću sve što je u mojoj moći da osvojim Wimbledon. Osvojiti Grand Slam naslov i postati broj 1 na svijetu, to su moja dva najveća cilja", rekla je Radwanska nakon pobjede 6:3, 6:4 u polufinalu protiv Nijemice Angelique Kerber. Radwanska je postala prva Poljakinja nakon 73 godine koja se plasirala u finale jednog Grand Slam turnira. Jadwiga Jedrzejowska je 1937. igrala finale Wimbledona i US Opena, a dvije godine kasnije je bila u finalu French Opena. Kada je netko od novinara upitao Radwansku za svoju prethodnicu, ova se prvo 'odvalila' od smijeha zbog načina na koji je novinar izgovorio prezime Jedrzejowska, potom ga je pristojno ispravila i odgovorila: "Znam da je prije puno godina igrala ovdje u finalu. Sretna sam što sam postala druga Poljakinja koja je u finalu Wimbledona. Mislim da je Jedrzejowska izgubila u tri seta, vidjet ćemo što ću ja napraviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu će igrati protiv Serene Williams, koja je u drugom polufinalu svladala Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku 6:3, 7:6(6), čime je izborila svoj sedmi finale Wimbledona. Četiri puta ga je osvojila. Radwanska je izgubila oba prethodna meča od Serene, jedan baš u Wimbledonu 2008. godine. "Jesam, ali davno je to bilo. Ona je vrlo tvrd orah, tako jako udara loptu. Na travi igra izvrstan tenis. Nastojat ću ipak igrati važnu ulogu u finalu", najavila je Radwanska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo